kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Vitamin takviyesini tabletlerle karşılamak yerine sebze ve meyve tüketin. Dolmalık biber, portakal ve brokoli bağışıklık sisteminin yakın dostu C vitamini ile dolu...

Dolmalık biber ile çay bünyenize güç katar

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
13.02.2009
Virüsler ve bakteriler vücudunuza girip onunla oynayabileceklerini düşünürken; öylece durup harekete geçmelerini beklemeyin. Çünkü bazı yiyecekler, virüsleri vücudunuzdan uzak tutmayı başarabilir.

* DOLMALIK BİBER: Bağışıklık sistemini koruyan C vitamini ve antioksidanla doludur. Hastalanmaya başladığınızı hissettiğiniz anda hemen günde üç kere 400 miligram C vitamini alarak da kendinizi koruyabilirsiniz. (Tabii annenizin yaptığı tavuk suyuna çorbanın yanında!)

YAŞLANMAYA ENGEL
* ÇAY: Taze demlenmişse; bağışıklık sisteminin yaşlanmasını engelleyen vitamine benzer özlerle doludur. (Bunlar vitamin gibi çalışır ama insan hayatı için çok gerekli değildir...) Bu özler ayrıca yulaf, soğan, brokoli, pişmiş domates ve elmada bulunur.

* MEKSİKA FASULYESİ: Soğuk algınlığının ortalama uzunluğunu kısaltmaya yarayan çinko içerir. Her yarım bardak Meksika fasulyesi, 2 miligram çinko içerir. Ayrıca hindi (85 gramda 2.6 mg.) ve ay çekirdeği (çeyrek bardakta 1.7 mg) da çinko açısından zengindir. SİZ'e her gün 15 miligram çinko tüketmenizi öneririz...