kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sevgililer gününde tecavüz şoku

Giriş Saati : 15.02.2009 10:16
Güncelleme : 15.02.2009 19:47
Yeni Haber
İtalya'da tecavüz vakalarının Sevgililer Gününde de yaşanması, öteden beri tartışılan sorunu yine gündemin ilk sırasına taşıdı...
Başkent Roma ile Bologna kentinde biri 14, diğeri 15 yaşındaki iki kız çocuğu saldırı ve cinsel tecavüze maruz kalırken, Bari kentinde bir baba 14 yaşındaki kızına tecavüzden dolayı tutuklandı.

Roma'da 14 yaşındaki kız, 16 yaşındaki erkek arkadaşıyla parkta dolaştığı sırada iki kişinin saldırısına ve tecavüzüne uğradı. Olay, Amedeo Crivellucci Caddesi'ndeki parkta yaşandı. Saldırganların parktaki kuytu bir çalılığa sürükledikleri kıza sevgilisinin gözleri önünde tecavüz ettikleri belirtildi. Olay, tecavüze uğrayan kız ve dövülen arkadaşının çevredeki kafeteryalardan yardım istemeleri üzerine polise intikal etti.

Saldırganların gençlerin üzerindeki paraları ve cep telefonlarını da gasp ederek kaçtıkları belirtildi. Mağdurların verdiği bilgiler doğrultusunda eşkali belirlenen iki zanlının, Doğu bloku ülkelerine mensup oldukları tahmin ediliyor.

Mağdurların San Giovanni Hastanesine götürüldüğü sırada, kızın annesi yaşanan olaya tepki göstererek, "Adaletin gereği derhal yerine getirilmeli. Yoksa bu işi ben kendim hallederim" dedi.

Bologna'da 15 yaşındaki kızın maruz kaldığı tecavüz de kentin kenar semtindeki bir parkta yaşandı. Saldırgan, kızın çığlıklarını duyan bir kişinin olayı hemen polise bildirmesi sayesinde yakalandı. Zanlının bir ay önce cezaevinden çıkmış 33 yaşındaki bir Tunuslu göçmen olduğu açıklandı.

Bari'de ise 34 yaşındaki bir İtalyan baba, 14 yaşındaki kızına tecavüz suçlamasıyla Sevgililer Gününde tutuklandı. Sanık babanın, öz kızına yaklaşık bir yıldan beri tecavüz etmekte olduğu iddia ediliyor.

Babasının tehdit ve baskıları neticesinde uzun süre suskun kalan kızın, hadiseyi büyükannesine ve dayılarına aktarması akabinde başlatılan soruşturma neticesinde babanın tutuklandığı belirtildi.

AA