kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tarkan İbrahim Tatlıses Sinan Çetin Gülben Ergen Sibel Can

Sanatçı ve işadamları silahlı özel korumada

Kadir ERCAN / ANKARA
08.02.2009
117 sanatçı ve işadamı, valiliklerden izin alarak silahlı özel koruma hizmeti satın aldı..
ABD'de yaygın olarak kullanılan hatta filmlere bile konu olan, silahlı yakın korumalık (Bodyguard) Türkiye'de yaygınlaştı. 117 sanatçı ve işadamı, valiliklerden izin alarak silahlı özel koruma hizmeti satın aldı. Sanatçı, sporcu ve işadamları arasında rağbet gören, silahlı özel güvenlikçileri yakın koruma olarak bulundurma uygulaması, 2004'de yürürlüğe giren, 5188 sayılı Özel Güvenlik Yasası kapsamında sağlanıyor.

TATLISES VE AKSU
Buna göre, silahlı özel güvenlik hizmeti satın almak isteyenler valiliklere dilekçe ile başvuruyor. Özel güvenlik sertifikası sahibi kişiler, valiliğin uygun görmesi halinde bu kişileri silahlı veya silahsız olarak koruyor. Bu durumun polisin iş yükünü azalttığı düşünülüyor. Özel güvenlik şirketlerinden silahlı yakın koruma hizmeti satın alan ünlüler arasında, Sezen Aksu, Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen, Mahsun Kırmızıgül, Meltem Cumbul, Sinan Çetin, Pınar Altuğ, Tarkan, Kenan Doğulu, Orhan Gencebay, Nilüfer, Bülent Ersoy, Yıldız Tilbe, Mehmet Ali Erbil, Sinan Çetin de bulunuyor.

SİLAH TAŞIMA İZNİ
Yakın korumalar sadece silah taşıyabiliyor. Yarı ya da tam otomatik silaha ise izin verilmiyor. Özel Güvenlik Federasyonu Başkan Yardımcısı ve VİP Güvenlik Şirketi yetkilisi Saim Özkan, özel güvenlik personelinin sürekli tutulması halinde aylık 2 bin ile 3 bin TL arasında ücret aldığını söyledi.