kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Güzel olmak

Melek Erman Köni, DKNY mağazalarının sahibi. Ama sosyal sorumluluktan da kaçınmıyor. İstanbul'un Esenler semtinde, hem yetişkinlerin, hem de çocukların eğitimine katkı sağlayan bir faaliyet başlattı. Etkinlik, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve AÇEV kapsamında yürütülüyor. Yetişkinler, okuma yazma öğrenirken, çocuklara, okul öncesi eğitim veriliyor. Daha büyük yaştakiler, aynı mekânda, okul başarılarını arttırmak için etüt çalışmaları yapıyor. Lise ve üniversite eğitimi için burs tahsis ediliyor. Kısacası, Melek Erman Köni, Esenler bölgesindeki insanların bazılarının engelleri aşmasına yardımcı oluyor, onlara daha medeni bir hayatın kapısını açıyor. (Tel: 0212/569 45 46 - www.mek-cydd.org)
O ve onun gibilere teşekkür etmek amacıyla, kısa bir hikâye anlatmak isterim.
Ülkenin kralı, önemli kentleri birbirine bağlayan bir yol inşa ettirir ve açılış için yarış tertip eder. "Yoldan en güzel geçecek kişiyi seçeceğini"
söyler. Kimi, en güzel arabasıyla, kimi, en süslü elbisesiyle yarışa katılır. Gün boyu insanlar gelip geçer. Yarışı tamamlayanlar benzer bir şikâyeti seslendirirler: "Yolun üzerinde taş ve moloz yığını vardı, bizim yürümemizi zorlaştırıyordu."
Geç vakitlerde, üstü başı toz toprak içinde biri Kral'ın huzura çıkar. "Yolculuğum sırasında, insanların önünü tıkayan taş ve moloz yığını gördüm. Uğraştım, bu moloz yığınını kaldırdım. Taşların altından altın dolu torbalar çıktı. Size getirdim."
Kral, "O altınlar senin" dedikten sonra, "Yarışmanın galibi sensin. Yoldan en güzel geçen kişi sensin" diye sürdürür sözlerini.
Neden mi? Bunu da açıklar Kral: "Çünkü yoldan en güzel geçen kişi, ardından gelenler için yoldaki engelleri kaldıran kişidir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın