kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çocuk tacizcisi sahte papaz yakalandı

Giriş Saati : 07.02.2009 08:35
Güncelleme : 07.02.2009 16:54
Yeni Haber
İtalya'da, kendini papaz olarak tanıtarak çocuklara cinsel tacizde bulunan bir kişi polis tarafından yakalanarak mahkemeye sevk edildi. İtalyan sanık, kendini papaz olarak tanıtarak yakınlık kurduğu küçük erkek çocuklara cinsel tacizle suçlanıyor.

İtalya'nın güneyindeki Bari kentinde oturan ve çevreye kendini Peder Pietro Maria Chiaritti olarak tanıtan 53 yaşındaki sanığın gerçek isminin Angelo Maurizio Chiaritti olduğu açıklandı.

Sanığın kendisini Nostra Signora della Cava Misyonerleri adıyla bilinen Katolik tarikatına mensup bir rahip olarak tanıttığı ve Bari'deki evini de küçük bir kilise biçiminde tanzim etmiş olduğu belirtildi.

Polis kaynakları, Chiaritti'nin kendisini tanıtma amacıyla internetten de yararlandığını saptadı.

İnternet sayfasında, Roma'da Pius Enstitüsü'nün kurucularından Başpiskopos Giovanni Enrico Boccella tarafından 8 Eylül 1990'da papaz olarak atanmış olduğunu belirten Chiaritti'nin verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığı da polis ve kilise yetkililerinin yaptıkları araştırma neticesinde ortayaçıktı.

Chiaritti, yaz sezonunda Bari ve civarında dini sohbet için temas kurduğu çocuklara tecavüz etmek ve çocukları da kendi aralarında cinsel ilişkiye zorlamakla suçlanıyor.

Öte yandan Chiaritti'nin internet sitesinde, kendisini rahip kıyafetiyle 2005 yılında dönemin papası II. Jean Paul ile birlikte görüntüleyen fotoğraflara yer vermiş olması da dikkati çekti.