kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Amerikan kongresi İsrail kolonisi gibi"

CİHAN
Giriş Saati : 07.02.2009 14:20
Güncelleme : 07.02.2009 16:54
Yeni Haber
Amerika'nın en büyük avukat meslek örgütlerinden olan The National Lawyers Guilt (TNLG) İsrail'in Gazze'de kullandığı silahların Amerika tarafından verildiğini açıkladı. Gazze'deki TNLG heyeti İsrail'in silahları sivil insanlar üzerinde kullanmasının Amerikan yasalarına aykırı olduğunu söyledi.

TNLG heyeti bugün Şifa Hastanesi'nin bahçesinde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Tom Nelson İsrail'in saldırılar sırasında direk olarak sivilleri hedef aldığı söyledi. Açıklamada "Heyet bir çok İsrail askerinin, aralarında kadınlar, çocuklar ve yaşlılar da bulunan, sivillerin başlarına, göğüslerine ve midelerine hedef alarak ateş ettiğini saptamıştır" ifadeleri de yer aldı.

Nelson ayrıca 27 Aralık'taki saldırıda kulanılan çoğu silahların Amerikan malı ve yardımı olduğunu söyledi. Nelson İsrail'in bu silahları kullanmasının Amerikan anayasasına aykırı olduğunu da belirtti.

Nelson Amerika'da İsrail'in veya silahları İsrail'e verenler hakkında bir dava açılıp açılmayacağıyla ilgili bir soruya "Açabiliriz, ama dürüst olmak gerekirse kazanma şansımız çok küçük. Hepinizin bildiği gibi Amerikan Kongresi bir İsrail kolonisi" şeklinde cevap verdi. Nelson konuşmasına "İşte bundan dolayı Gazzelilerin, özellikle de tıbbi görevlilerin İsrail'in 22 günlük katliamından yaşananlarla ilgili olabildiği kadar çok bilgi sağlamaları gerek." sözleriyle devam etti.

1 yıl öncesinden daha iyi bir durumda olunduğunu ifade eden Nelson "Çok şükür George Bush gitti. Şimdi Obama var. Bu umut verici. Kolay olacağını söylemiyorum. Ama daha iyi durumdayız" dedi.