kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Diyanet'e başvuruda kadına şiddet başta

HÜLYA KARABAĞLI ANKARA
05.02.2009
Kadına karşı şiddet olayları tırmandıkça, Diyanet'in kapısını çalanlar da artıyor. Bu konuda başvuranlara, "Kimse kimseye şiddet uygulayamaz. Peygamberi örnek alın" yanıtı veriliyor..
Toplumun kanayan yaralarından 'aile içi şiddet' mağdurları, son dönemde en çok Diyanet'in kapısını çalıyor. Kendilerine bu konuda yapılan başvuru sayısının arttığını belirten Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan, "Toplumda ahlaki bir çözülme yaşanıyor. Şiddet hiçbir biçimde hoş görülemez" dedi ve çiftleri birbirleri ile çocuklarına karşı şiddet kullanmamaları yönünde ikna ettiklerine dikkat çekti. SABAH'a konuşan Hamza Aktan, başvurular arasında, "aile içi şiddet", "ötenazi", "evlilik" ve "boşanma" gibi konuların ağırlıklı olduğuna dikkat çekti. Kurula şiddetle ilgili başvuranlara, Hz. Muhammed'i örnek gösterdiklerini anlatan Aktan, şunları söyledi: "Peygamberimiz kadınlara karşı şiddet, konusunda diyor ki; 'Nasıl oluyor da eşinizi, koyun koyuna yatacağınız insanı dövüyorsunuz.' Dayak, dinen bir hak değildir. Kimsenin şiddet uygulamaya hakkı yoktur. Çocuklara cinsel istismar olayları yaşanıyor. Nasıl olur da bir yavruya böyle bir şey yapılır!"

KEDİSİNİ SORAN BİLE VAR
Kurula, 'aile içi şiddet'in yanı sıra evlilik, boşanma ve ötenaziyle ilgili başvurular geldiğini belirten Aktan, boşanma konusunda vatandaşları önce sağduyulu olmaya davet ettiklerini söyledi. İslam ülkelerinin bazılarında yasaklanan Uzakdoğu öğretisi 'yoga' konusunda ise Prof. Dr. Aktan, kişinin taşıdığı niyete dikkat çekti: "Biz Müslümanlar gönlümüzü Rabbimize açar, sırlarımızı döker ve yardım isteyerek rahatlarız. Budizm. Brahmanizm veya başka kültürlere niye yönelelim? İnancını koruyarak fantezi olarak yoga yapıyorsa bunun bir günahı olmaz." Kurula çok sayıda ilginç başvuru geldiğini de sözlerine ekleyen Prof. Hamza Aktan bir de örnek verdi: "Vatandaş, tüm tıbbi müdahalelere rağmen ayağı düzelmeyen kedisi için ne yapacağını soruyor. 'Çok acı çekiyor. Önereceğiniz yola göre çözüm düşüneceğim' diyor."