kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Küçük Tuğba (pembeli) ilk zamanlar mesafeli durduğu ablalarıyla artık bol bol zaman geçiriyor.

İnterpol'ün bulduğu Tuğba ailesine alışıyor

Pervin METİN
05.02.2009
Bangladeşli komşuların 1.5 yıl önce kaçırdığı ve İnterpol'ün devreye girmesiyle Dakka'da bulunan Tuğba, yeniden Türkçe konuşuyor..
Bangladeşli komşuları tarafından "Umreye götüreceğiz" yalanıyla 1.5 yıl önce evinden kaçırılan ve İnterpol'ün devreye girmesiyle iki hafta önce Dakka'da bulunan 5 yaşındaki Tuğba Aksu, ailesine hızla alışıyor. Şaşkınlığını yavaş yavşa üzerinden atan küçük kız, yeniden Türkçe öğrenmeye başladı. Pazarcılık yapan bir baba ve ev hanımı bir annenin 5 çocuğundan en küçüğü olan küçük kıza İstanbul Valiliği de, yaşadığı travmayı atlatabilmesi için psikolog desteği verdi. Haftada iki gün terapiye giden Tuğba adaptasyon sürecini hızlı atlatmaya çalışıyor.

'DEDİĞİNİ ANLAMIYORDUK'
Küçük kız tüm gününü kendine edindiği yeni arkadaşlarıyla ya da televizyonda çizgi film izleyerek geçiriyor. En sevdiği şey ise cips yemek. Kızının Bangladeşli aileyi hiç sormadığını söyleyen 38 yaşındaki Gülten Aksu, "İlk geldiğinde ne dediğini anlamıyorduk, o nedenle bizden korkuyordu. Ablalarının yanına yaklaşmasına izin vermiyordu. Türkçe öğrenmeye başlayınca bize ısınmaya başladı" dedi. Kızına kavuşacağını, onu görene kadar inanmadığını söyleyen anne, duygularını "Onu havaalanında, kadın polisin kucağına görene kadar yeniden kucağıma alacağıma inanmıyordum. İlk gün doya doya öpüp kokladım. Onu bulduk ya gerisi hiç önemli değil" diye özetledi.