kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

01.02.2009
Cardin 450 noktaya ulaşacak
Eskişehirli mobilya firması Cardin, krizde ihracatla büyüyecek. Türkiye'de ilk beşin içinde olmak için çalıştıklarını ve yatırıma devam ettiklerini belirten Cardin Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, üretimin yüzde 30'unu ihraç etmeyi hedeflediklerini dile getiren Teker, yurtiçinde 2009 yılında 450 satış noktasına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

'Rakip tedbir alıyor biz tartışıyoruz'
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Özgen, turizmde Türkiye'nin rakibi olan ülkelerin ekonomik krize karşı önlemlerini alırken, Türkiye'nin halen hangi önlemlerin alınacağını tartıştığını belirterek, fırsatların kaçırılacağını söyledi. Özgen, Mısır'ın charterdan vergiyi kaldırdığını, Yunanistan'ın tanıtım harcamalarını artırdığını kaydetti.

Avrupa'daki Türk işadamı tepki gösterdi

Türk Alman İş Adamları Derneği (TAİAD) Başkanı Remzi Kaplan, yurtdışındaki Türklerin paralarının getirilmesi amacıyla çıkarılan 'Varlık Barışı' yasasının Avrupa'da çalışan Türkleri üzdüğünü bildirdi. Kaplan, "Bu yasa ile yurtdışında yaşayan, iş yapan Türk işadamları sanki kaçak iş yapıyor imajı ortaya çıktı. Bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Safranbolu Cezaevi restoran oldu

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamid tarafından 1906'da yaptırılan tarihi cezaevi restoran olarak hizmet veriyor. Bazı eski mahkumlar da bir dönem kaldıkları koğuşlardan dönüştürülen ve duvarlarında "Mapus yata yata, yollar gide gide biter'' gibi yazılar bulunan salonlarda anıları tazeliyorlar.