kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üçüncü Nesil için yeni sözleşme yok

Evrim ERGİN - EKONOMİ
01.02.2009
Haziran ayında hayata geçmesi beklenen üçüncü nesilde abonelerin sadece SMS onayı yeterli olacak..
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Dr. Tayfun Akçatepe üçüncü nesilin haziran ayı gibi hayata geçeceğini belirterek, "Danıştay'ın karar vermesi bekleniyor. 6 Şubat gibi bu kararın geleceğini düşünüyorum. Ondan sonra da 3 ay süre zarfında bu işi hayata geçiririz". Akçatepe üçüncü nesil ile ilgili olarak önemli bir konunun da müşterilerin operatörlerle yeni bir sözleşme yapmaya ihtiyaç duymayacağını bunun üzerine çalıştıklarını belirterek, "Burada da Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la bu konuda konuştuk. Bakan Bey bu konuya olumlu baktığını ifade etti. Dolayısıyla şu anki müşterilerimiz SMS onayıyla bu hizmetlerden faydalanabilecek" dedi.

HIZLI TREN MARTTA
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren işletmeciliğine mart ayında başlamayı hedeflediklerini belirterek, "TCDD'nin 1-2 ay bilet ücreti almayarak vatandaşın ayağını alıştırmasını beklediğini'' söyledi. Yıldırım, "herkes dinleniyor" iddiasının da safsata olduğunu kaydetti.

'Baz istasyonuna tepkiyi anlamıyorum'
Baz istasyonlarına tepkiyi anlamadığını ifade eden BTK Başkanı Tayfun Acarer, "Çevremizde elektromanyetik alan yayan sadece baz istasyonları değil ki, elektrikli her türlü cihaz manyetik alan yayar" dedi.

Doany: Vitamin ABD'ye de gidecek
Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany Doany, Vitamin için "ABD fen ve matematik alanında çok başarısız, bu programı ABD'ye de taşıyacağız" dedi. Doany IPTV'nin de bu yıl üçüncü çeyrekte geleceğini bildirdi.

'Sektör 4 yılda yüzde 19 büyür'
AVEA CEO'su Cüneyt Türktan, numara taşımada beklediklerini bulduklarını, pazar paylarında farklılık olacağını söyledi. Türktan, dünyada 4 yılda sektörün yüzde 19 gelişip 162 milyar dolar büyüyeceğini söyledi.

Vardan: Telekom lokomotif sektör
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan da Türkiye'nin vagon değil, lokomotif olmak istiyorsa mutlaka ileri teknoloji üretmesi ve insanlığın kullanımına bu ülkeden sunması gerektiğini kaydetti.