kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

31.01.2009
"SSK ve muhtasarın %25'i fondan ödensin"
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, işsizliğin artmasının sosyal patlamaya dönmemesi için istihdamın teşviki ve korunmasını sağlayacak acil tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Okan Üniversitesi'ndeki panelde konuşan Büyükekşi, kısa çalışma ödeneği yerine vergi ve SSK prim borcu olmayan firmaların, işçi çıkarmamak şartıyla SSK ve muhtasarlarının yüzde 25'inin 1 yıl süreyle işsizlik fonundan ödenmesini önerdiklerini aktardı.

Avrupa'da yaşlıların şirketlerini alabilirsiniz
Uluslararası Finans Danışmanı Maurice Danon, Türk sanayici ve işadamlarının, kriz ortamında, Avrupa'daki aile şirketlerini satın alabileceklerini belirterek, "Kendi imkânlarınızla krizde inanılmaz markaları satın alabilirsiniz'' dedi. Danon, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin toplantısındaki konuşmasında, "İsviçre, her geçen gün ihtiyarlayan bir ülke. Bazı şirketler, yaşlı insanların yönetiminde ve şirketi devredecekleri gençler yok. Bu nedenle şirket alma imkânı var" dedi.

Obama: Ülkedeki durgunluk tam felaket
ABD Başkanı Barack Obama, ülkedeki ekonomuk durgunluğu bir felaket olarak tanımladı. ABD'de ekonomik üretimin yüzde 3.8 daraldığına dikkat çeken Obama bu durumun son 26 yıldaki en kötü 3 aylık daralma olduğuna dikkat çekerek, "Süren felaketin içindeyiz" dedi. Sendikalara da büyük iş düştüğünü dile getiren Obama, "İş dünyası ile her konuda işbirliği yapacak güçlü sendikalara ihtiyacımız var" diye konuştu.