kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Güneydoğu'ya şok tedbir içeren teşvik paketi geliyor"

Hazal ATEŞ - DİYARBAKIR
31.01.2009
Türkiye'nin ilk tarıma dayalı OSB'sinin temelİ Diyarbakır'da atıldı. Sanayi Bakanı Çağlayan, "Diyarbakırlılara pozitif ayrımcılık yapıyoruz" dedi..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan başta Diyarbakır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'ya diğer bölgelerden çok daha farklı, şok tedbirler içeren bir teşvik paketinin yakında gündeme geleceğini bildirdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sanayi Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında kurulması kararlaştırılan, Türkiye'nin ilk "Tarıma Dayalı İhtisas Besi-Süt Organize Sanayi Bölgesi''nin temeli Diyarbakır'da atıldı. Törende konuşan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin bölgesel gelişmişlik farklarını dikkate alan, özellikle geri kalmış illerde yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı teşvik eden yeni bir teşvik sistemi düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını hatırlattı. Çağlayan, "Ülkemiz bugün artık çok kısa sürede yeni, sıfır kilometre teşvik sistemi ile inşallah karşı karşıya kalacak. Bu teşvik sektörel, bölgesel ve proje bazlı bir sistem'' diye konuştu.

DİYARBAKIR'A POZİTİF AYRIMCILIK
Bu kapsamda bölgesel ve sektörel özellikleri dikkate alan yeni bir teşvik sisteminin devreye gireceğini belirten Çağlayan, şöyle devam etti: "Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'ya diğer bölgelerden çok farklı, şok tedbirleri olan bir teşvik paketiyle çok yakında karşı karşıya kalacağız. Bu teşvik sistemi Diyarbakır'ın gücünü artıracak. Bu projeyle Diyarbakır ve Diyarbakırlılara pozitif ayrımcılık yapıyoruz" Çağlayan, teşvik kapsamında istihdam üzerindeki yüklerin azaltılacağını, gelir vergisi, KDV indirimi, bedelsiz arsa tahsisi ve gümrük muafiyetinin ana parametreler olduğunu söyledi.