kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
N. Karaduman

Encümen-i Daniş'te 367'yi konuşmadık

CEYDA KARAASLAN - ANKARA
31.01.2009
Eski TBMM Başkanı Karaduman, Meclis'teki 367 tartışmasının başkanı olduğu Encümen-i Daniş'te hiçbir zaman konuşulmadığını söyledi..
Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydının ortaya çıkmasının ardından gözler üyesi olduğu Encümen-i Daniş'e çevrildi. Encümen-i Daniş Başkanı Necmettin Karaduman, "Toplantılarımızda hiçbir zaman Abdullah Gül'ün adaylığı ve 367 tezi gündeme gelmedi. Hiç konuşmadık" diye konuştu. Karaduman, günlük politik olaylardan uzak durmaya özen gösterdiklerini belirterek "Ancak ben 367'ye karşı çıktım" dedi. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini engellemeye dönük 367 kararının alınması için dönemin Anavatan Partisi Başkanı Erkan Mumcu nezdinde devreye girildiği izlenimi veren ses kayıtlarına ilişkin SABAH'a konuşan eski TBMM Başkanı Karaduman "Bu konular toplantıda hiç görüşülmedi. Ama ben şahsi olarak 367 iddialarına karşı çıktım. Bu düşüncemi de açıkça beyan ettim. Yanlış bir yorumdur. Anayasa, açıktır" görüşünü dile getirdi. "Benim gibi, Sayın Karadayı'nın da 367 konusunda şahsi fikri olabilir" diyen Karaduman, ancak bu şahsi fikrin Encümeni Daniş'e yansımayacağını vurguladı.

"BİR KEZ GÜL'E MEKTUP"
Encümen-i Daniş'in günlük politik konuların içine girmekten kaçındığını belirten Karaduman, yalnızca bir kez başbakanlığı döneminde Abdullah Gül'e, Irak harekâtıyla ilgili görüşlerini içeren bir mektup gönderdiklerini bildirdi: "En son yazdığımız mektup buydu. Daha sonra hiç kimseye böyle bir mektup yazmadık. Üyeler, bir dönem devletin önemli makamlarında görev yapmıştır. Bu nedenle, herkesten daha fazla dikkat çekiyoruz. Siyasi konularda görüş bildirmemiz tartışma yaratır."