kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Erdoğan'ın Davos'taki tutumu, AB'ye üyelik şanslarını zora sokabilir"

Giriş Saati : 01.02.2009 12:11
Güncelleme : 01.02.2009 23:24
Yeni Haber
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta katıldığı forumda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve moderatöre karşı sergilediği tutumunun, Türkiye'nin AB'ye üyelik şansını zora sokabileceği iddia edildi. ..
İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesinde yer alan bir haberde İsrail Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının, Avrupalı diplomatların Erdoğan'ın Davos'taki tutumuna eleştirel yaklaştıklarını aktardığı kaydedildi.

İddiaya göre Avrupalı diplomatların, "Erdoğan Avrupa Birliği'nin bir parçası olmak istiyor; ancak şimdi bunu unutabilir" dedikleri öne sürüldü.

PANEL ÖNCESİ İKİLİ GÖRÜŞME TÜRK TARAFINCA İPTAL EDİLDİ

Haberde ayrıca Davos'taki forumdan önce yaşanan ilginç gelişmeler de aktarıldı.

Haaretz'e göre Başbakan Erdoğan ve Şimon Peres birlikte katılacakları forumdan önce özel bir görüşme yapacaklardı. Ancak bu görüşme Türk tarafının isteğiyle son dakikada iptal edildi. Gazeteye konuşan kaynaklar, Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e "sadece iş yaptığımız bir ülkesiniz" mesajı vermek için bu görüşmenin iptal edilmiş olabileceğini aktardı.

Aynı haberde başka bir ilginç iddia daha yer aldı. Davos'taki gergin gecenin ardından Türk Dışişleri Bakanlığı'nın ve Türk diplomatlarının, İsrailli muhataplarına yumuşatıcı mesajlar vermelerinin istendiği belirtildi. Üst düzey bir İsrail Büyükelçisi de İsrail yönetimine, Erdoğan'ı eleştiren bir Türk muhatabının kendisine Başbakan için "Onun saçmalıklarını sona erdirmeliyiz" dediğini aktardığı öne sürüldü.

Erdoğan'ın Davos'ta gösterdiği tutumun, Türkiye'deki Mart ayındaki seçimlere yönelik atılmış bir adım olabileceği iddialarının da gündeme geldiğini belirten Haaretz, Türk siyasetini yakında bilen İsrailli bir kaynağın ise "Bir kişi, bölgesel güç olmayı hedefleyen bir ülkenin dış politikasını, yerel seçimler uğruna riske atamaz" dediğini bildirdi.

CİHAN