kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya'da huzurevinde yangın: 23 ölü

Giriş Saati : 01.02.2009 10:22
Güncelleme : 01.02.2009 23:24
Yeni Haber
Rusya'nın kuzeyindeki Komi bölgesinde, bir huzurevinde çıkan yangında 23 kişi hayatını kaybetti. ..
Acil Durum Bakanlığı SözcüsüL Luibov Terentieva, Komi bölgesinin başkenti Syktyvkar'da meydana gelen faciada 23 kişinin öldüğünü, 3 kişinin ise kurtarıldığını söyledi.

Sözcü, sabah saatlerinde başlayan yangının uzun süre kontrol altına alınamadığını belirtti ancak olay sırasında içeride kaç kişinin bulunduğu hakkında bilgi vermedi. İnterfax haber ajansı ise, bir bakanlık yetkilisine dayanarak verdiği haberde, yangın başladığı sırada binada 60'dan fazla kişinin olabileceğini kaydetti. Acil Durumlar Bakanlığı'ndan Grigory Gorbunov ise Pervy Kanal televizyonuna yaptığı açıklamada, huzurevine kayıtıl 26 kişinin bulunduğunu bildirdi. Gorbunov, itfaiyeye çok geç haber verildiğini, itfaiye araçlarının olay yerine geldiği sırada alevlerin tüm binayı kapladığını söyledi.

Syktyvkar Belediyesi Sözcüsü Knostantin Bobrov ise, ITAR-TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, binanın tek katlı ahşap bir yapı olduğunu belirtti. Bakanlık ise binada savaş gazileri ve engellilerin de bulunduğunu bildirdi. Rus medyası, Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulması talimatı verdiğini yazdı. Yapılan ön soruşturmada, yangının, söndürülmemiş bir sigaradan çıkmış olabileceği ileri sürüldü. 2006 yılı Aralık ayında, Moskova'daki bir uyuşturucu tedavi merkezinde çıkan yangında 45 kadın hayatını kaybetmişti.

İHA