kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

10 dağcı için anma töreni düzenlendi

Giriş Saati : 01.02.2009 16:25
Güncelleme : 02.02.2009 00:52
Yeni Haber
Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda geçen hafta çığ altında kalarak yaşamını yitiren 10 dağcı için anma töreni düzenlendi.

Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesisleri'nde düzenlenen törene, çığda hayatını kaybedenlerin aileleri, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon ve çevre illerde faaliyet gösteren spor kulübü üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Okutan, yaşamını yitiren dağcıların bundan sonra belirli programlarla anılacağını belirterek, ''Herkesin onlarla farklı hatıraları vardı. Benim de onlarla hatıralarım var. Dolayısıyla hala kulağımda çınlıyor Hasan Bey'in yardım talepleri. Erhan'ın beni buraya davet edişi kulaklarımda çınlıyor'' dedi.

Okutan, şunları kaydetti:

''Onlar bizim canımız, ciğerimizdi. Bu dağlar bizim bir parçamız. Buralar olmazsa Doğu Karadeniz ve Trabzon olmaz. Onlar da buralarla bütünleşmek için gelmişlerdi. Buraya onların hatıraları için geldik. Hayat devam ediyor. Bu güzelliği yaşamalıyız ve onları anmalıyız.''

Trabzon Belediye Başkanı Canalioğlu ise yaşamını yitiren dağcıların hepsiyle anıları olduğunu ifade ederek, ''Bundan sonra amacımız, onları unutmadan dağcılığı daha iyi noktalara getirmektir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Okutan ve beraberindekiler, olayın meydana geldiği alanın yakınlarındaki bir bölgeye çelenk bırakarak karanfil attılar.