kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan'a destek sürüyor

Giriş Saati : 01.02.2009 12:29
Güncelleme : 01.02.2009 23:24
Yeni Haber
İran'da, Davos'taki çıkışından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklamaları sürüyor.

Büyük Ayetullah Nasir Mekarim Şirazi, Başbakan Erdoğan'ın ''yeni bir savaşı önlediğini ve barışa büyük katkı yaptığını'' belirterek, kendisine Nobel Barış Ödülü verilmesini önerdi.

Şirazi, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, ''Başbakan Erdoğan'ın kısa süreli konuşması bölge güvenliğini derin bir şekilde etkiledi. Yeni bir savaşın başlamasını önledi. Biz hepimiz, teşekkürlerimizi sunuyoruz ve kendisini takdir ediyoruz'' dedi.

''Erdoğan'ın bu cesurca itirazının bölgede barışın temellerini güçlendirdiğini'' kaydeden Şirazi, ''Nobel Ödülü mesullerinin insaf ve cesareti varsa, Nobel Barış Ödülünü Erdoğan'a verirler'' diye konuştu.

Şirazi, ''Türkiye Başbakanının tutumu, bir yandan savaş isteyen siyonist İsrail rejimini her zamankinden daha çok rezil etti ve yalnızlığa itti, diğer yandan Filistin halk direnişine güç ve moral bağışladı'' ifadelerini kullandı. Şirazi, Erdoğan'ın konuşmasının, ''savaş ateşini körükleyen uzlaşmacı Arap liderlerini, kendi milletleri ve İslam dünyası karşısında daha çok utandırdığını, İsrail'i destekleyen Batılı ülkeler için de bir uyarı olduğunu'' belirtti.

Eski Meclis Başkanlarından Ali Ekber Natık Nuri, ''Gazze konusunda hangi ülke Filistinlileri daha iyi destekledi ve mertçe hareket etti diye sorarsanız, Türkiye derim ve Türkiye'ye yüz üzerinden yüz veririm'' dedi.