kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

El Kaide PTT şubesini soymaya kalkıştı

(CİHAN)
Giriş Saati : 29.01.2009 18:17
Güncelleme : 29.01.2009 23:11
Yeni Haber
İstanbul Valisi Muammer Güler, Sultanbeyli'de terör örgütü üyeleri ile polis arasında çatışma çıktığını ve ilk belirlemelerde 1'i ölü olmak üzere 4 teröristin yakalandığını açıkladı.

OPERASYONDAN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Örgüt üyelerinin takibini yapan emniyet güçlerinin soygun bilgisini önceden aldığını anlatan Güler, takibi yapılan kişilerin El Kaide terör örgütü üyeleri olduğunu söyledi. Olayla ilgili ilk bilgilere göre polis memurları ya da vatandaşlardan yaralanan olmadığı belirtildi.

İl Güvenlik Kurulu Toplantısı için geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Muammer Güler, çatışma ile ilgili bilgi verdi.

Olayın, istihbarat kaynaklarının çalışması sonucunda terör örgütü üyelerinin bölgede bir soygun yapmayı planladığı bilgisi üzerine meydana geldiğini anlatan Güler, gazetecilerin sorusu üzerine soygun girişimini planlayanların El Kaide üyesi olduklarını belirtti.

Fatih Mahallesi'ndeki PTT şubesine gelen terör örgütü üyeleri ile Terörle Mücadele Şubesi polisleri arasında çatışma çıktığını anlatan Güler, ,"Soyguncunun ya da yasadışı örgüt üyesi olduğu tahmin edilen 1 kişinin ölü, 1 kişinin de yaralı ele geçirildi. 2 kişi de hemen olayın akabinde yapılan takip sırasında yakalandı. Olay yeri ile ilgili araştırmalar devam ediyor. El Kaide'ye yönelik bir takip sırasında böyle bir olay meydana geldi. Bir soygun girişiminde bulunulacağı bilgisi vardı polisimizde. O bölgede de tertibat alınmıştı. Polisimizle karşılaşan örgüt mensupları polisimize ateş açmışlar. Polisimizin de karşılık vermesi üzerine 1 kişi ölü, 1 kişi yaralı, 2 kişi de sağ yakalandı." dedi.

Çatışmanın PTT'nin dışında yaşandığını belirten Vali Güler,"Emniyet mensuplarında yaralı yok. Bir PTT şubesine soygun girişimi olduğu söyleniyor. Daha önce o bölgelerde PTT temsilciliklerine Jandarma ve polis bölgesinde bu tip girişimler vardı. Arkadaşlarımızın da takibi vardı." şeklinde konuştu.

Olayla ilgili edinilen bilgilere göre PTT şubesine gelen soyguncuların kar maskelerini takarak kasalardaki paraları istedikleri öğrenildi. Olayı takip edin ilgili polis birimi görevlilerinin derhal müdahale ettiği olay sonrasında çatışma başladı. Yaklaşık on dakika süren çatışmanın ardından soyguncular etkisiz hale getirildi. Olayla ilgili çok yönlü araştırmanın sürdürüldü kaydedildi.