kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Putin Davos'ta Erdoğan'la görüşecek

CİHAN
Giriş Saati : 28.01.2009 14:22
Güncelleme : 28.01.2009 22:01
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Putin Davos'ta Erdoğan'la görüşecek
Davos'ta gerçekleşecek Dünya Ekonomik Formu'na katılacak Rusya Başbakanı Vladimir Putin, açılış konuşmasını yapacak. Zirve çerçevesinde Putin'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da bir araya geleceği belirtildi. Rusya başbakanının zirve çerçevesinde İsviçre, Polonya, Hollanda, Moğolistan ve Ermenistan başbakanları ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov da, Rus başbakanının forumda yapacağı konuşmasında krize neden olan etkenleri, krize yol açan küresel ekonomiyi ve dünya arenasındaki durumları ele alacağını açıkladı. Sözcü Peskov, "Putin konuşmasında krizin kendisinden bahsedecek ve kriz sonrası dönemle ilgili kendi düşüncesi ortaya koyacak. Putin, gelecekte olabilecek yeni krizlerden korunmamız için var olan ekonomik durumun yeniden gözde geçirilmesi gerektiğini anlatacak. Başbakan kuşkusuz ulusal düzeyde kriz sonuçlarının azaltılmasıyla ilgili Rus hükümet kabinesinin uyguladığı çalışmalarla ilgili hatırlatmada bulunacak.

Başbakanın dünyadaki siyasi durumla ilgili de kısa açıklama yapacak." dedi. Sözcü Peskov, bir gazetecinin "Putin sansasyonel açıklama yapabilir mi?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Evet Başbakan'ın konuşmasında sansasyonel açıklamalar olabilir. Konuşma çok ilginç olacak."
Rusya Başbakanlık Genel Sekreter Yardımcısı Yuri Uşakov gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin'in ekonomik kriz dahil başka birçok faktörleri göz önüne alarak Davos toplantısına katılmayı kararlaştırdığını anlattı.

Rus hükümet kabinesinde dış ilişkilerden sorumlu Uşakov, "Gerçi forumda hiçbir karar alınmıyor. Ama yapılan tartışma ve görüş alıverişleri kolektif kararların ve bazı ülke ve uluslararası örgütlerin karar süreçlerinde göz önünde bulunduruluyor." ifadelerini kullandı.

Davos'un önde gelen misafirlerinden biri olacak Putin'in yoğun görüşme trafiği nedeni ile kayak yapmaya fırsat bulamayacağı belirtildi. Putin zirvede Ukrayna ile yaşanan doğalgaz krizi ve enerji güvenliği konusunda görüş alış verişinde de bulunacak.