kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Can Aynagöz Aslı Tokatlı Nejat Elaldı Özhan Akçalı

40 yıllık Mesa kriz dönemini yurtdışı yatırımla atlatacak

27.01.2009
İnşaat sektöründe 40'ıncı yılını kutlayan Mesa'nın yönetim kurulu başkanı Erhan Boysanoğlu, kriz döneminde yurtdışı taahhüt işlerine ağırlık vereceklerini kaydetti..
Ankara'da 6 üniversiteli genç bir araya gelip Mesken Sanayi'ni (herkesin bildiği adıyla Mesa) kurduğunda 'SA' nedeniyle Sabancı Holding'in bir şirketi gibi algılanacağını düşünmemişler. Hatta "Capitol Alışveriş Merkezi'nin açılışı sırasında Sakıp Bey (Sabancı) kulağıma eğilip aslında bize aitsiniz ama çaktırma" diye espri yaptığını söyleyen Mesa'nın yönetim kurulu başkanı Erhan Boysanoğlu, şirketin bugün 40 yaşına ulaştığını söyledi. 40 yılda 8 büyük kriz gördüklerini söyleyen Boysanoğlu ile Mesa'nın ortakları, bu krizde rotayı yurtdışı taahhüt işlerine çevirdiklerini dile getirdi. 40'ıncı yıltoplantısına Boysanoğlu dışında kuruculardan Mesa Yönetim Kurulu Başkanvekili Özhan Akçalı, Genel Müdür ve yönetim kurulu üyesi Can Aynagöz de katıldı. 40 yılı; 7 milyon metrerakare inşaat yapan, 6.5 milyar dolarlık iş hacmi yaratan 3 nesle konut üreten ve Türkiye'yi site kavramıyla tanıştıran şirket olarak özetleyen Boysanoğlu, 1980'lerde getirdikleri 'tünel kalıp' sistemini 36 ülkeye sattıklarını söyledi.

'LİBYA İŞLERİNE ASILIYORUZ'
Konutta 1.5 yıldır sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Boysanoğlu, sıkıntının nedenini herkesin sektöre girmesiyle balon gibi şişen fiyatlara bağladı. Boysanoğlu, daralma dönemlerinde yurtdışı taahhüt işinin önem kazandığını belirterek şunları söyledi: "Libya'da taahhüt işine asılıyoruz. Azerbaycan'da yeni taahhüt işlerine başlıyoruz. Kazakistan'da ağırdan alıyoruz. Polonya'da bin 300 konutluk projeye krizin derinliğine göre karar vereceğiz. Letonya'daki projeyi de tamamlayacağız."

480 milyon TL
Konsolide ciro 480 milyon lira.
200 milyon liralık konut stoku var.
Süren projelerin değeri 800 milyon lira.
Net kâr 8.9 milyon lira (2007)