kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Abdülkadir Konukoğlu Erman Ilıcak

'Ağaç gibi budandık yolumuzda daha kuvvetli ilerliyoruz'

27.01.2009
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu ağaçların budanınca daha güçlendiğini söyleyerek 'Krizde biz de budandık' dedi..
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, kriz kelimesini kullanmadıklarını söyleyerek "Krizin adını değiştirip buna 'budama' desek nasıl olur. Ağaçlar budandığında daha kuvvetli çıkar. Türkiye de bu krizden çok kuvvetli çıkacak. Bizde kriz kelimesi yok. Budandık yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu. Sanko Holding, Rönesans İnşaat ile ortak Gaziantep'te 145 milyon dolarlık yatırımla Sanko Park Alışveriş Merkezi'ni yaptı. Yatırım Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi olmayı hedefinde.

SURİYE'DEN 600 KİŞİ
20 Mart'ta açılacak Sanko Park'ta toplam 216 kiralanabilir mazağa bulunuyor. Konukoğlu, Gaziantep halkının artık alışveriş için büyükşehirlere gitmeyeceğini söyleyerek düğün alışverişlerini de hedeflediklerini kaydetti.Alışveriş merkezi ile sınır ticareti yapılan Suriye, Irak gibi komşu ülkelere de hizmet vereceğini kaydetti. Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ise Suriye'li bir turizm şirketiyle anlaştıklarını, günde 600 kişiyi alışveriş için Gaziantep'e taşıyacaklarını belirtti. Ilıcak, proje tamamlandığında 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını da ifade etti. Gaziantep'in alışveriş potansiyelinin yüksek olduğunu kaydeden Konukoğlu krizde durgunluk hissetmeyeceklerini belirtti.

2.5 AY KİRA YOK
Ilıcak, AVM kiracılarından 2.5 ay boyunca (1 Haziran'a kadar) kira almayacaklarını kaydetti. Ilıcak, "Böyle dönemde her iki tarafında birbirine böyle kolaylık göstermesi lazım." dedi. Yılda 9.5 milyon müşteri hedefleyen Sanko Park, 150 milyon dolar ciro bekliyor. Rönesans İnşaat'ın son dönemde Libya ve Bahreyn'de temsilcilik açtığını belirten Ilıcak, "Sanko'yu da makine yatırımı için Libya'ya ikna etmeye çalışıyoruz." dedi. Ancak Konukoğlu Libya yatırımı düşünmediklerini kaydetti.

145 milyon dolara mal olacak
Mağaza sayısı: 216
Arsa alanı: 26 bin 264 m2
Kiralanabilir alan: 60 bin m2
Yatırım tutarı: 145 milyon $
Haberin fotoğrafları