kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Satın almalar devam edecek TeknoSA Doğu'ya yayılacak

28.01.2009
Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Dinçer, "Satın alma fırsatlarını değerlendiririz" derken TeknoSA Genel Müdürü Nane, Ağrı, Muş gibi illerde mağaza açacaklarını söyledi..
TeknoSA 2009 yılına iddialı hedeflerle girdi. 30 yeni mağaza, bin yeni istihdam yanında 62 ile ulaşan mağaza sayısının Muş, Ağrı gibi resmen Türkiye'nin en fakir iki ilini de kapsayacak şekilde 67'ye çıkarmak açıklanan hedefler arasında. Organize teknoloji marketleri konusunda yüzde 12 ile pazar lideri olan TeknoSA, 2009 yılı hedeflerini Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer ve TeknoSA Genel Müdürü Mehmet Nane'nin katıldığı toplantıyla anlattı. Dinçer, 2010 için daha önce açıkladıkları 7 milyar TL ciro, 7 bin istihdam hedefini haziranda yapılacak bütçelerde revize edebileceklerini belirtti. Dinçer, "Revize söz konusu olabilir ama ben çok fazla uzağa düşeceğimizi tahmin etmiyorum. 6 - 6.5 arası bir rakam olabilir" dedi.

70 BİN DOLARA YERİ KAPTIRDIK
TeknoSA Genel Müdürü Mehmet Nane ise 2009 yılında ciroda yüzde 20 artış öngördüklerini özellikle Doğu'da beş mağaza açacaklarını söyledi. Nane, açılacak mağazalarla birlikte mağazalarla birlikte bin yeni istihdam yaratacaklarını söyledi. Nane ise, bu yıl 30 gelecek yıl 40 mağaza açma hedefleri olduğunu, Ağrı Muş gibi illere de gideceklerini söyledi. Şu anda iki ilde yer aradıklarını belirten Nane, "Muş'ta 48 bin dolara bulduğumuz yeri bir banka 70 bin dolara kiraladı. İnanmayacaksınız ama Ağrı'da yer bulamıyoruz. Gelir düşük görünebilir ama ilgi ve satış fiyatları çok yüksek" diye konuştu.

30 yeni mağaza
Mağaza sayısı 220. Hedef bu yıl 30, 2010'da
40 mağaza açmak.
70 bin metrekare satış alanı var. Bu yıl bu
alana 15 bin metrekare eklenecek
3 bin kişi istihdam ediliyor
2009'da bin kişi daha istihdam edilecek