kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'nin İstanbul adayı belli oldu

AA
Giriş Saati : 22.01.2009 18:22
Güncelleme : 22.01.2009 21:02
Yeni Haber
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu olduğu öğrenildi.

CHP Genel Merkezi'nde bir süredir devam eden aday tespit çalışmaları bugün de devam etti.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterileceği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yarın saat 11.00'de düzenleyeceği toplantıda, İstanbul büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak.

''İSTANBULLULARIN ÇOK BEĞENECEĞİ BİR ADAYI BELİRLEDİK''

CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının yarın resmen açıklanacağını belirterek, ''Hem CHP'lilerin hem de İstanbulluların çok beğeneceği, gönül huzuruyla oy vereceği bir adayı belirledik'' dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının yarın açıklanacağını ifade eden Özyürek, aday belirlemede Genel Merkez'in çok ciddi araştırmalar yaptığını kaydetti.

Özyürek, şöyle konuştu:

''Hem resmen adaylık başvurusunda bulunan Ercan Karakaş, Ali Özcan, Çetin Gümüşoğlu'nun seçim şansları araştırıldı hem kamuoyunda aday olması yönünde eğilim ifade edilen Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş ve Gürsel Tekin ile ilgili araştırma yapıldı. Örgütün eğilimleri ölçüldü ve değerlendirildi. Çeşitli araştırma kuruluşlarına kamuoyu araştırmaları yaptırıldı.

Bütün bunların değerlendirilmesi sonucunda öne çıkan adayımızı belirledik. Yarın resmen açıklanacak. İstedik ki İstanbulluların önüne İstanbul'u AKP belediyesinden kurtaracak bir adayla çıkalım. Onun için çalışmalar, değerlendirmeler uzun sürdü. Hem CHP'lilerin hem de İstanbulluların çok beğeneceği, gönül huzuruyla oy vereceği bir adayı belirledik.''

Özyürek, bazı çevrelerin aday belirlemede ön seçim yapılmadığı yönünde eleştirilerde bulunduklarını ifade ederek, ancak Genel Merkez'in ön seçimden daha kapsamlı araştırma ve değerlendirmeler sonucunda aday belirlediğini söyledi.