kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Orgeneral Başbuğ

Erdoğan ve Başbuğ her hafta görüşecek

Bülent AYDEMİR /ANKARA
21.01.2009
Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ bugün görüşecek. İkili bundan sonra her çarşamba bir araya gelecek..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Konutu'nda yasama, yürütme ve yargı erklerinin başkanları ile buluştuğu yemeğin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan da bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Başbakanlık'ta bir araya geliyor. Saat 16.00'da gerçekleşecek olan görüşme tarihinin 8 Ocak'ta Başbakanlık Konutu'ndaki buluşmada kararlaştırıldığı öğrenildi. Erdoğan ve Başbuğ'un bundan sonra her hafta Çarşamba günleri bir araya gelerek görüşme yapacağı belirtildi.

8 OCAK'TA ALDILAR
Erdoğan ve Başbuğ son olarak 8 Ocak'ta Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında askerlerin de bulunduğu peş peşe gözaltıların ardından bir araya gelmişlerdi. Ergenekon soruşturmasının genişletilmesinin ardından 7 Ocak'ta Genelkurmay karargahında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanları bir araya gelmiş, bu zirvenin ardından ise 8 Ocak Perşembe günü Orgeneral Başbuğ, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Erdoğan ile Başbuğ daha önce de terörle mücadele ve çeşitli meselelerle ilgili bir araya gelmiş, sorunların çözümü için basın aracılığıyla konuşmak yerine yüzyüze görüşme kararı almışlardı. Başbuğ daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile haftalık olağan görüşmesini yapmıştı. Genelkurmay'dan görüşmelerle ilgili, "Genelkurmay Başkanı bugün öğleden sonra yapmış olduğu görüşmelerde özellikle dün yaşanan gelişmelerle ilgili görüş ve değerlendirmelerini, sırasıyla Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı'na sunmuşlardır" açıklaması gelmişti.
Haberin fotoğrafları