kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Ergenekon konuşamazlar'

21.01.2009
* CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol: Yüksek yargı organlarının başkanları, Meclis Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı, Ergenekon dava dosyasını masanın üstüne koyup tartışacaklarsa, Anayasanın 138. maddesini ihlal etmiş olurlar. Böyle bir yetkileri yok. 'Yargıya talimat verme, yol gösterme, öneride bulunma' yetkileri yok. 'Bu siyasal krizden nasıl çıkarız?' diye soracaklarsa, o zaman da yüksek yargı organlarının başkanlarını, siyasetin göbeğine itmiş olurlar. Bu da Anayasaya aykırı.

* MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Yemek ahengli çalışmayı temin açısından olumlu. Doğrudan doğruya yargıya müdahale eden Başbakan Erdoğan bu yemeğe fail olarak katılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı umarım Başbakanı uyarır.

* AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: Sayın Cumhurbaşkanımızın bu uygulamasını çok olumlu buluyorum. Daha önce yapılmalıydı.

* Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Hayati Yazıcı: Cumhurbaşkanı, Türk siyasi tarihinde ilk defa, Anayasa'nın 104. maddesi çerçevesinde, koordinasyon amacıyla bir yemek düzenliyor. Yemeğin gündemle ilgili olduğunu sanmıyorum. Çünkü, Ergenekon tartışması, bir yargısal faaliyetin konusudur. Yargısal faaliyetse toplantılarda konuşulması mümkün değil.

* DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: Burada yasama ve yargının üst kurum temsilcilerinin bir araya gelmesiyle bu gerilimi azaltalım diye mi konuştular, yoksa sorunların donduralım mı dediler? Zirvedeki çözümsüzlük 12 Eylül Anayasası'ndan kaynaklanıyor.