kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çektiği fotoğraf hayatını kararttı

Necla GÖRGEÇ / HABER MERKEZİ
22.01.2009
Susurlukçu Şahin ile Çatlı'yı aynı karede görüntüleyen gazeteci Haluk Girti, 13 yıldır işsiz. Girti, "Bu fotoğraf hayatımı kararttı" diyor..
Ergenekon operasyonunun karanlık yüzü Tuncay Güney'in Akşam gazetesinin arşivinden çalıp, Kanal D'ye sattığı iddia edilen Abdullah Çatlı ve Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'i aynı karede gösteren meşhur Susurluk fotoğrafını çeken gazeteci Haluk Girti SABAH'a konuştu. Akşam gazetesi polis-adliye muhabiri Haluk Girti, Susurlukçu Özel Harekâtçılar Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu çocuklarının Kumkapı'daki sünnet düğününde çektiği fotoğrafların Türkiye gündemine oturacağından habersizdi. Muhabirlik yaptığı yıllarda Abdullah Çatlı ismini bildiğini ancak yüzünü hiç görmediğini söyleyen Girti, Özel Harekâtçılarla tanışmasını şöyle anlatıyor: "Yıllar sonra Akşam gazetesinde çalıştığım sırada bir komiserle tanıştım. Bu komiser beni zaman içinde farklı yerlerdeki, farklı kişilerle tanıştırdı. Susurluk'taki Özel Harekâtçılar benim karşıma dost olarak çıktılar. Yediğimiz-içtiğimizin ayrı gitmediği zamanlar oldu. Çatlı'yı da bana Reis diye tanıttılar. Bir gün beni sünnet düğünlerine davet ettiler. Ben de onlara jest yapmak istedim. Birkaç fotoğraf ve kısa bir haber yapmaktı amacım. Nitekim öyle de oldu. Her şey Susurluk kazası sonrasında değişti."

"ÖZKAN'A GİTTİM"
Düğünde çekilen kareleri Akşam'ın arşivinde değil evinde sakladığını ifade eden Haluk Girti, söylendiği gibi fotoğrafların çalınmadığını belirtti. "Mehmet Özbay olarak tanıdığım kişinin Abdullah Çatlı olduğu ortaya çıkınca fotoğrafları göz atmak için tekrar getirdim. O sırada yanıma Tuncay Güney geldi ve bunların çok önemli olduğunu söyleyerek Behiç Kılıç'la birlikte Mehmet Ali Ilıcak'a götürdü. Ancak gazete bunları bilmediğim bir nedenle kullanmak istemedi. Güney, Veli Küçük ve MİT'e vermek üzere fotoğraflardan iki kare istedi. Ben de sakınca görmedim" diyen Girti, daha sonra Güney'in fotoğrafları pazarlamak istediğini söyledi. Aydın Baylan'la bağlantı kuran Güney'in kendisine o dönem Kanal D'nin başında bulunan Tuncay Özkan'la bir görüşme ayarladığını söyleyen Girti, şöyle devam etti: "Fotoğrafları görünce, 'harika bir şey' deyip görüntülerinin olup olmadığını sordu. Yok deyince karşılığında ne istediğimi sordu. Ben de iş garantisi vermesini istedim. Fotoğraflar Uğur Dündar'a gösterildi. Dündar da 'ne gerekiyorsa yapın' demiş. 700 milyon lira para verdiler. Ertesi gün fotoğraflar yayınlanınca da Akşam gazetesinden ekip olarak kovulduk. Sonra tehditler gelmeye başladı ve kimse iş vermedi."
Haberin fotoğrafları