kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Belediye Başkanı'nın aracında uyuşturucu

AA
Giriş Saati : 20.01.2009 11:34
Güncelleme : 20.01.2009 22:37
Yeni Haber
Muş Valisi Erdoğan Bektaş, makam aracında uyuşturucu yakalanan Serinova Belde Belediye Başkanı Fahrettin Kılıçkıran ile ilgili olarak, ''Belediye başkanını görevden uzaklaştırdık. Yerine mahalli idarelerde memurluk yapan ve o bölgeyi iyi bilen Yunus Türk isimli memurumuzu görevlendirdik'' dedi.

Bektaş, Serinova Belde Belediye Başkanı Kılıçkıran'ın Mersin'de 16 Ocakta yapılan operasyonda, 49 AS 177 plakalı makam aracında 10 kilo 592 gram eroin ele geçirilmesinin ardından harekete geçtiklerini belirtti.
Belediye Başkanının makam aracıyla suça karışmış olmasının son derece üzücü olduğunu söyleyen Vali Bektaş, şunları kaydetti:

''Belediye Başkanı tutuklandı. Biz de Belediye Başkanını görevden uzaklaştırdık. Yerine Mahalli İdarelerde memurluk yapan ve o bölgeyi iyi bilen Yunus Türk isimli memurumuzu görevlendirdik. Bu memur arkadaşımız iki hafta içerisinde belediye meclisini toplayacak, seçime kadar görev yapmak üzere bir Belediye Başkanı seçilecek. Daha sonra memurumuzu oradan geri çekeceğiz. Bu seçimde de inşallah yeni Belediye Başkanı göreve başlayacak. Belediyemiz borçlu, alacaklı mıdır onu henüz bilmiyoruz. İncelemek gerek.''

Erdoğan Bektaş, bazı belde belediye başkanlarının kendilerine tahsis edilen yetki ve ödenekleri doğru şekilde kullanamadıklarını ve sorunların yaşandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Beldelerde, özellikle gelişme ve hizmet anlamında ciddi sorunların olduğunu biliyoruz. Beldelerin küçük yerleşim birimleri olmasından ötürü sorunlar yaşanıyor. Gerçi işini iyi yapan belde belediye başkanlarımız var. Ama çoğunluğu alt yapıyı kuramıyor. Eleman temin edemiyor. Teknik elemanları yok. Araç temin edemiyorlar. Doğrusu bu işi yapacak başarılı insanlar seçilemiyor. Dolayısıyla bu sıkıntılar ortaya çıkıyor. Özellikle beldelerde belediye başkanı olacaklar ve belediye başkanı seçecek olan seçmenlerin dikkatli olmaları gerekiyor. Mutlaka iyi hizmet yapacak insanları görev başına getirmeleri gerekiyor, yoksa bu sorunlar sürekli olarak yaşanacak.''

Vali Bektaş, ayrıca, bir çok mahalle statüsündeki köyün, bağlı oldukları beldeden ayrılmak istediklerini belirterek, ''Bazı belde belediyeleri maalesef sorunlu. Kendilerine tahsis edilenleri kullanmada çok becerikli olamıyorlar. Örneğin, Korkut ilçesine bağlı Karekale beldesinin Gültepe Mahallesi beldeden ayrılmak için müracaat etti. Biz de olumlu gördük ve beldeden ayrıldı. Serinova beldemize bağlı bir köyümüz de bu beldeden ayrılmak istiyor. Biz de değerlendiriyoruz'' diye konuştu.

Muş'un Serinova Belde Belediye Başkanı Fahrettin Kılıçkıran'ın 16 Ocakta, Mersin'de 49 AS 177 plakalı makam aracında yapılan aramada, aracın çeşitli bölmelerinde paketler halinde 10 kilo 592 gram eroin ele geçirilmişti. Kılıçkıran, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştu.