kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan'dan AB'ye Brüksel'de çifte uyarı

Duygu LELOĞLU - Bülent AYDEMİR / BRÜKSEL
20.01.2009
Başbakan Gazze'deki gelişmeleri değerlendirirken "Hamas, halkın iradesi. Bizim için de 'Türkiye'yi yönetemez' demişlerdi" yorumunu yaptı. Erdoğan müzakerelerin ise daha hızlı yürümesini istedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, dört yıl aradan sonra geldiği Brüksel'de, Avrupa Birliği'ne (AB), 'müzakerelerde bizi oyalıyorsunuz' siteminde bulunurken, AB'nin Gazze'deki tutumunu da sert bir dille eleştirdi. AB politikaları üreten iki önemli düşünce kuruluşu olan 'Avrupa Politikalar Merkezi' ve 'Avrupa'nın Dostları' kuruluşlarının düzenlediği toplantılarda konuşan Başbakan'ın verdiği mesajlar şöyle:

* SEÇİM SONUCUNA ABBAS DA KATLANACAK: "Filistin'de bir seçim neticesinde yüzde yetmişbeşle iktidara gelen bir parti var. Bölgede demokrasiye geçilecekse, buna yönelik sandıktan çıkan neticeye, halkın iradesine saygı duymak gerekmez mi? Seçimleri kazanan partinin parlamento başkanından tutun, milletvekillerine kadar İsrail tarafından çok ciddi tutuklama var. Bana en yetkili ağız, bunun gerekli yerde ismini de vereceğim, 'Eğer biz bunları serbest bırakacak olursak, Mahmud Abbas bundan çok rahatsız olur' dedi. Mahmud Abbas'ı memnun etmek için bu seçimleri yapmadık ki! Eğer demokrasi kazansın diye bu seçimler yapıldıysa, bunun sonuçlarına Abbas da katlanacak, dünya da katlanacak. Efendim işte bunlar radikal! Merkeze çekelim! Merkeze çekebilmek için onları aldıkları neticede köşeye sıkıştırmayalım."

* BİZE DE 'YÖNETEMEZ' DEDİLER: "Biz seçim kazandık, Tayyip Erdoğan bir belediye başkanlığı yapmış siyasetçidir, Türkiye'yi yönetemez diyorlardı. Ama dedikleri gibi olmadı. Halkımı karaladılar. Halkıma neler yazdılar, neler çizdiler. Yeri geldi, 'göbeğini kaşıyanlar' dediler. Bunlar cahildir, anlamazlar dediler. Demokrasi kaymak takımı veya elitin değerlendirmeleri ile netice ortaya koyan bir anlayış değildir. Demokrasinin içinde elitin de oyu birdir, öbür tarafta köyünde, köşede olanın da birdir."