kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Beyaz programına istemedi beni!

03.01.2009
- Daha önce programlarında Kürtçe okumanızı istemeyenler olmuştur herhalde?
- Çok var. Mesela biri Beyaz'dı. Çıkmak istedim oraya, kaç kişi girdi araya ama Kürtçe okuyan birini çıkarmak istemediğini söylediler.

- Beyaz mı istememiş bunu?
- Evet Beyaz istemiyormuş. Ailemizin çocuğu gibi geçiniyor ama... Seda Sayan da "Rojin seni çok seviyoruz ama sakın Kürtçe okuma," dedi. Daha önce öyle değildi, son senelerde öyle oldu. Çoğunda yaşadık yani...

- Şimdi devletin Kürtçe kanalında söylüyorsunuz!
- Tabii, "Kürtçe söyleme," diyenlere, "Bakın artık devlet bile okutuyor," diyeceğiz. Yani zihniyetlerin değişmesi adına bu kanal çok iyi olacak.

- "Kürtçe TV'nin Seda Sayan'ı," diye sunuyorlar sizi. Bu durumdan memnun musunuz?
- Ben Seda Sayan'ı çok severim, o da bilir bunu. Türkiye'de işini en iyi yapanlardan biridir, birçok sanatçıdan daha samimidir ama onun yaptığı şey farklı. Ben sadece Kürtlere özel bir şeyler yapmak istiyorum. Bölgenin sıkıntılarını, kadınlarımızın yaralarını işlemek istiyorum. Mesela Türkçe bilmediği için kadın programı izleyemeyen yüzlerce kadın var, buna çok sık şahitlik ediyorum. O yüzden onlarla ilgili hastalıkları, özellikle töre cinayetlerini, geleneklerimizi, yemeklerimizi, şarkılarımızı, destanlarımızı, edebiyatçılarımızı, halaylarımızı ekrana taşımak istiyorum.

- Bir iddianız var mı bu konuda?
- Yani Ayşe Özgün de yaptı, Oprah Winfrey yapıyor ama "Ben Rojin olacağım," demek daha doğru. Programın adı da Rojiname zaten, bizim Rojin anlamına geliyor.

- Sanıyorum banttan çekiyorsunuz programı, bir kaza olmasın diye mi?
- Bilmiyorum, onu TRT'ye sorun.