kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Pazar SABAH  
ÖNCEL ÖZİÇER

Bereket bana gelsin

İstiyorsa 'biri de bana gelsin' ama bugünlerde içimden tekerleme gibi kurduğum cümle bu..
'Her şerde bir hayır vardır' derler ya, bu ekonomik kriz ortamı bana gelecekle ilgili pembe romantik hayaller kurmanın ötesinde kazığı sağlama almam gerektiğini fark ettirdi.
Başımıza ne zaman ne geleceği belli değil çünkü..
Beyaz atlı prens bizzat biziz, unutmamak lazım..
Eh madem her işin başı olumlu düşünmek o zaman bereketi önce 'dilimizle' çağırmak lazım..
Bununla ilgili bazı tavsiyeler duydum.
Şöyle bir toparlayıp özet çıkardım.
Siz de okuyun ve çok rica edeceğim öbür sayfaya geçtiğinizde okuduklarınızı unutmuş olmayın, kulak arkası etmeyin..
- Önce refah içinde yaşamayı hak ettiğine, kendin inanacaksın şekerim! Parasızlıktan korktukça ya da 'para insana mutluluk getirmez', 'parayla saadet olmaz' dedikçe, emin olun o kağıt parçaları bizden kaçacaktır.
- Sadece düşüncede değil, konuşurken de kullandığımız kelimeler çok önemli. 'Çok para insana bela getirir' gibi saçma sapan laflar etmeyin.
- Doğru kelime seçmeye bir örnek: Yolculuğa çıkacak insana 'kazasız belasız gidin' deyip işin içine 'kaza'yı, 'bela'yı karıştırmayın. Onun yerine 'sağlıkla gidin', 'şahane bir yolculuk olsun' falan deyin.
- Hah! Bakın bu da çok önemli; Bir şeyi istiyorsanız, 'şunu hayal ediyorum' demeyin ki o isteğiniz hoş bir hayal olarak kalmasın! Kelimelere dikkat dedik di mi? Onun yerine tavsiye edilen 'şunu şunu seçiyorum' cümlesi..
- Her gördüğünüz zengin insan için 'kara paracı p...venk' falan demeyin. Çok ayıp! 'Bu parayı kazanmak için kimbilir kimlerin canını yakmıştır' falan, bunlar hoş olmayan cümleler. 'Ben iyiyim ama para kötü' düşüncesini beynine yerleştirirsen para da sana gelmez tabii..

ŞÜKRETMEK ÇOK ÖNEMLİ
- Al sana, paranın senden son sürat uzaklaşmasına neden olacak bir cümle daha; 'Ben paraya değer vermem!' Eh o zaman ne olur? O da tası tarağı toplayıp kendisine değer veren birilerini bulmaya gider değil mi? - Eviniz tıka basa eşya, elbise vs. doluysa, pintilik etmeyin de bir kısmına kıyıverin, evden çıkartın. Evren boşluk sevmez, yerine mutlaka yenileri bir şekilde gelecektir.
- Evin kirasını yatırdıktan sonra, hemen gelecek ayın kirasını nasıl ödeyeceğinizi dert etmeyin. Borçları değil kazançları düşünün. Dikkatinizi neye verirseniz onu büyütürsünüz, unutmayın.
- Durduk yerde bir hovardalık yapın, mesela bir arkadaşınıza yemek falan ısmarlayın. Evrene bolluk içinde yaşadığınız mesajını gönderin.
Ayrıca vermeyi bilin ki alasınız.
Şükretmek de çok ama çooook önemli.
- Paranız olmadığı için yapamadıklarınıza hayıflanacağınıza, paranızla neler yapabildiğinizi düşünün ve bunlarla mutlu olun. 'Oh ne iyi ettim de bu elbiseyi aldım' falan deyin..
Genelde 'ele verir talkını kendi yutar salkımı' durumu vardır bende ama, emin olun şu yukarıda ne yazıyorsa, hepsi benim hayatımda birebir uygulanmakta. Ne kadar çok yararını gördüğümü de yakınlarım bilir.
Sizden ricam lütfen en azından bir süre böyle düşünmeyi ve konuşmayı deneyin.
Vallahi çok işe yarıyor..
Şu yazıyı müstehzi bir ifadeyle okuyanları acaba nasıl ikna edebilirim?