kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Moskova'da "Gaz Zirvesi" başladı

Giriş Saati : 17.01.2009 10:36
Güncelleme : 17.01.2009 17:42
Yeni Haber
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in önerisiyle bugün Rus gazını tüketen ve sevk eden ülke temsilcilerinin yer aldığı toplantıya daha önce girmeyebileceği açıklanan Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko da katıldı.

Medvedev, tarafından açılışı yapılan zirveye Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler katılıyor. Güler, zirvenin açılışını bir odada Çek cumhuriyeti Ticaret Bakanı ile beklerken, Medvedev, iki bakanın olduğu odaya gelip ikiliye selam verdikten sonra zirvenin yapılacağı salona birlikte gittiler. Bu arada, daha önce zirveye katılmayacağı açıklanan Timoşenko, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile baş başa yaptığı kısa görüşmenin ardından gaz zirvesinin yapıldığı Kremlin sarayına geldi.

Timoşenkoya, Ukrayna Enerji Bakanı ve Naftogaz başkanları da eşlik ederken, analistler bunun Rusya ile Ukrayna'nın Avrupa'ya transit gazın yeniden başlatılması kararı alındığı anlamına gelebileceğini belirttiler.

Putin, Avrupa'nın önde gelen enerji şirketlerinin oluşturacağı konsorsiyumun Avrupa'nın gazını Gazprom'dan satın almasını ve Ukrayna'nın talep ettiği 21 milyon metre küplük teknik gazın ücretinin bu konsorsiyum tarafından ödenmesi önerisini dile getirmişti. Putin, bir çok şirketin bu konsorsiyuma katılmayı kabul ettiğini söylemişti.

Ukrayna'dan yapılan açıklamada da Timoşenko'nun gaz krizi konusunda görüşme yapmakla tek yetkili kişi olduğu açıklanmıştı.

(AA)