kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Halkbank’tan İTO’ya 30 milyon TL Istanbul Ticaret Odası (ITO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş (sağda) ile Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, İTO ve Halkbank arasında yapılan kredi anlaşmasının imza törenine katıldı.

Aydın: Faiz indirimi hayırlara vesile olsun

17.01.2009
Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Merkez Bankası'nın faiz kararını alkışladı. Mevduat faizinde 2 puanlık indirim yapacaklarının sinyalini verdi..
Halkbank, Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesinin ardından mevduat maliyetlerini düşürüyor. Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Merkez Bankası'nın sürpriz yapmaya devam etiğini belirtti ve bu gelişmelerin bankacılık sektörüne hızlı bir şekilde yansıyacağını açıkladı. 200 baz puanlık düşüş yapacaklarını açıklayan Hüseyin Aydın, Merkez Bankası indirim kararıyla ilgili olarak "Ben 100 baz puan düşüş bekliyordum. Daha önceki faiz indirimlerinde döviz kuru ve enflasyon üzerinde etki olmadı. Şu anda tarihin en düşük nominal ve reel faizini yaşıyoruz. Tüketici güveni artacaktır. Ben de kararı alkışlıyorum" dedi. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Halkbank işbirliği ile imzaladığı kredi protokolü kapsamında konuşan Aydın, "Oda tarafından bankaya aktarılacak 30 milyon TL'lik mevduat kaynağı, oda üyelerine nakit kredi olarak kullandırılacak" dedi.

TOPLAM 500 MİLYON TL
Hüseyin Aydın odalarla başlattıkları çalışmalarda odaların kendi kaynaklarında sağladıkları olanağın 500 milyon TL olduğunu kaydederek, "Bu miktara 3 milyon TL de biz banka olarak koyduk. Bugün itibariyle 3.5 milyar TL, reel sektöre kredi kullanma imkanı sağladık" dedi. Yüzde 14.25'lik bir faiz oranı uyguladıklarını söyleyen Aydın, bütün masrafları içeren maliyetin aslında sadece faiz olarak değerlendirildiğinde yüzde 12.75'e denk geldiğini kaydetti.