kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sennur Elmas Yoro

Umuda yolculukta müjdeli haber

Sırrıberk ARSLAN SABAH
15.01.2009
İlik nakli için Kudüs'e giden Sennur'a yapılan testlerde nakle engel durum olmadığı tespit edildi. Genç kız, 3 aylık tedaviyle hayata 'merhaba' diyecek..
Yaklaşık bir buçuk yıldır lösemi tedavisi gören 31 yaşındaki Sennur Elmas Yoro, Uzakdoğu'dan bulunan yüzde yüz uyumlu ilikle hayata dönecek. 2007 ağustosta lösemi (AML2) teşhisi konulan web tasarımcısı Sennur, hiç vakit kaybetmeden kemoterapi tedavisine başladı. Sennur'un hastalığı hızla ilerleyip geçtiğimiz temmuz ayında durumu kötüleşince, doktorlar genç kadının iyileşebilmesi için hemen ilik nakli yapılması gerektiğini belirtti. İstanbul ilik bankasından sonuç çıkmayınca aile son çare olarak Kudüs'teki Hadasa Üniversitesi'ne başvurdu. Yapılan aramada uygun donör Uzakdoğu'dan bulundu. Hem de yüzde yüzlük uyumla. Ancak, Kudüs'teki hastane tarafından belirtilen 110 bin euro'luk ücret karşısında aile ne yapacağını şaşırdı. Sennur için www.sennur. net adlı web sayfası açılarak "Sennurla el ele" kampanyası başlatıldı. Açılan kampanyada, Sennur'u tanıyan tanımayan yüzlerce kişinin katkılarıyla hastanenin kabul ettiği ilk ödeme olan yaklaşık 65 bin euro toplandı.

HERKESE TEK TEK TEŞEKKÜR
Bunun üzerine Sennur, 28 Aralık Pazar günü Atatürk Havalimanı'ndan umut yolculuğuna çıktı. Lösemi ile olan savaşına gülümseyerek devam eden Sennur, ailesi ve arkadaşları tarafından tedavi için İsrail'e uğurlandı. Sennur'un hastanede tedavisinin 3-6 ay arasında süreceğini kaydeden ailesi tedavisi için 45 bin Euro'ya daha ihtiyaçları bulunduğunu ve hayırseverlerin yardımını beklediklerini söylerken, ilik nakli ameliyatı öncesi tetkikleri yapılmaya başlanılan Sennur'dan mutlu haber geldi. Şu ana kadar yapılan testlerde ilik nakline engel bir durumun olmadığı belirlendi. Sennur'un ilik naklinin 11 Şubat'ta başlaması ve tedavinin 3 ay sürmesi planlanıyor. Sennur, yardım kampanyası için adına açılan internet sitesinden "Hayatımı önemseyen ve bana bu imkânı sağlayan herkese tek tek teşekkür ederim. Allah'ın izni ile sağlığıma kavuşup geleceğim" diye seslendi.