kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çankaya'ya sürpriz aday!

Giriş Saati : 13.01.2009 21:27
Güncelleme : 13.01.2009 22:03
Yeni Haber
AK Parti, CHP'nin kalesi olarak görülen Çankaya için sürpriz bir isimde karar kıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine teklif götürülen eski ANAP'lı bakan ve Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Bülent Akarcalı, AK Parti'nin davetini kabul etti. Akarcalı, AK Parti'nin Çankaya Belediye Başkan adayı olarak Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacak. AK Parti, uzun süredir merak edilen Çankaya adayını belirledi.

AK Parti Genel Merkezi'nde Ankara milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara İl Başkanı Halis Bilge ile toplantı yapan Başbakan Erdoğan, Ankara'nın ilçeleriyle ilgili son kararını verdi.

Toplantıda daha önce partinin teklif götürdüğü ve olumlu cevap aldığı eski ANAP'lı Bülent Akarcalı'nın Çankaya Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi kararlaştırıldı.

ANAP'ta bakanlık, milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Akarcalı, şu anda da Türk Demokrasi Vakfı Başkanlığı'nı yürütüyor. Toplantıda Ankara'nın diğer ilçe belediye başkan adayları da belirlendi. Buna göre Gölbaşı'nda Nasır Haşlak ile yola devam etme kararı alan AK Parti, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin'i Elmadağ'dan aday gösterecek. Mamak'ta Mesut Akgül, Haymana'da Hacı Aysun, Sincan'da eski Ankara Milletvekili Mustafa Tuna, Şereflikoçhisar'da Hakverdi Altun'un aday gösterilmesine karar verildi. Etimesgut'ta ise mevcut başkan Serhat Kemal 'un aday gösterilip gösterilmeyeceğine henüz karar verilmedi. Etimesgut'ta Ali İhsan
Koca'nın ismi ön plana çıkıyor.

İHA