kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Feribot kazası: 250 kayıp

CİHAN
Giriş Saati : 12.01.2009 09:02
Güncelleme : 12.01.2009 22:03
Yeni Haber
Endonezya'nın doğusunda dün yüksekliği 5 metreyi bulan dalgalar nedeniyle batan feribottaki 250 kişinin ölü ya da kayıp olduğu bildirildi.

Sulawesi adası açıklarında seyreden 700 tonluk Teratai Prima isimli feribotun Charlotte tropikal fırtınası nedeniyle battığı sırada yolcuların büyük kısmının uyuduğu öğrenildi. Feribottaki 6 kişinin öldüğü kesinleşirken, şu ana kadar sadece 20 kişi kurtarılabildi.

Teratai Prima'nın ülkenin batısındaki Parepare limanındandan Samarinda'ya gitmekte olduğu belirtildi. Geminin Sulawesi adasının 50 kilometre açıklarında battığı kaydedildi.

Kurtarılan kazazedelerden Sampara Daeng Gassing (35), "İnsanlar 'yardım edin, yardım edin' diye bağırıyordu. Büyük bir dalga üzerimize vurduğunda 9 yaşındaki oğlumu ve kayınpederimi kaybettim" dedi.
Ulaşım Bakanı Jusman Syafi, meteoroloji yetkililerinin kötü hava uyarılarına rağmen yola çıkan geminin kaptanının olaydan sağ kurtulduğunu ve soruşturmaya alındığını kaydetti.

Endonezya'daki son gemi kazası ülkedeki ulaşım sektörünün güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi. Ulaşımda yeterince güvenlik önlemi almamakla eleştirilen Endonezya'da 2006'da Borneo ve Java arasında seyreden 600 kişinin bulunduğu gemi batmış, gemiden sadece 250 kişi sağ çıkmıştı.

17 binden fazla adadan oluşan Endonezya'da ulaşımın önemli bir kısmı feribotlarla sağlanıyor.