kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fidan dikmek için "Yeşil Sex"

ÖZGÜR GÜRBÜZ / AKTÜEL
Giriş Saati : 12.01.2009 09:57
Güncelleme : 12.01.2009 21:27
Yeni Haber
Aktüel dergisinin haberine göre Norveçli çevreciler yağmur ormanlarını kurtarmak için seks sitesi kurdu. ..
Doğanın korunması için eylem yapan çevrecilerden pek hazzetmiyor, onları çılgın buluyor olabilirsiniz. Hayvan haklarını savunmak için kameralar karşısına yarı çıplak çıkan PETA üyelerinin oldukça radikal olduğunu da düşünebilirsiniz. Ama radikallik hakkında bir kez daha düşünseniz iyi olur! Norveçli çevreciler, fidan dikmek için seks sitesi kurdular, filmlerde bizzat oynadılar ve elde ettikleri gelirleri yağmur ormanlarının korunmasına harcadılar.

Çevrecileri çoğu zaman en akla gelmez eylemleri yaparken tanıdık. Köprülerden dev pankartlar astılar, okyanuslarda balina avcılarının zıpkınlarının önüne kendilerini attılar. Daha mütevazıları ise ele kazma kürek alıp kar, kış demeden fidan dikmeye koyuldular. Avrupa'da yeni başlayan bir çevreci hareket ise hepsini gölgede bıraktı! Çıplak gezme özgürlüğüyle seks ve çevre korumacılığını birleştiren bu yeni hareket, ağaç dikmek için gereken parayı internet üzerinde kurdukları www.fuckforforest.com (en kibarca, "ormanlar için seviş" diye çevrilebilir) porno sitesinden sağlıyor. Kendi çektikleri, üyelerin ve destekçilerin gönderdiği "18 yaş üstüne uygun" fotoğraf ile videolar sitede yayınlanıyor. Bu fotoğraf ve videoları görmek isteyen herkes de siteye üye oluyor ve üyelik aidatı olarak 15 dolar ödüyor. Üye olan herkesin ödediği paranın yüzde 80'i yağmur ormanlarının korunmasına harcanıyor.

Bir yılda 120 bin dolar topladılar
Web sayfası üzerinden kazanılan paranın büyük bir bölümünün ormanlar için harcanması; kendilerini alternatif, kâr gütmeyen bir ekolojik organizasyon olarak tanımlayan bu grubun tek "çevreci" aktivitesi değil. Web sayfasındaki tüm filmler doğada çekiliyor. Ağaç tepeleri, yeşil çayırlar favori alanlar. Filmlerde yer alan oyuncular da gönüllülerden oluşuyor. İsteyen herkes siteye video ya da fotoğraf gönderebiliyor. Kısacası burada her şey doğal. Film seti de, oyuncular da. Aylık üyelik ücreti olan 15 doların sadece üç doları işletme giderleri için ayrılıyor. Geriye kalan 12 dolar yine doğaya armağan ediliyor. Ya da en azından FuckForForest'in (FFF) iddiası böyle. Ormanları korumak için abonelerden alınan paraların dışında, yine internet üzerinden satışı yapılan t-shirt, poster ve benzeri hediyelik eşyalarla da gelir elde ediliyor. Site, her ay, bine yakın üyeye hizmet veriyor. Sıkı durun; geçen yıl topladıkları para tam 120 bin dolar. Bu paranın bir kısmını, Norveç'te faaliyet gösteren Yağmur Ormanları Derneği'ne vermişler. Norveç medyasında FFF hakkında haberler çıkmaya başladıkça Yağmur Ormanları Derneği tedirgin olmuş ve bu bağışı kabul etmekten vazgeçmiş. İş başa düşünce, doğada sevişmeyi seven Norveçli aktivistler, çareyi kendi projelerini başlatmakta bulmuş ve Ekvador'da yerli halk Shuar'lara yardım etmek için bir proje geliştirmiş. Şimdi, Shuar halkıyla beraber, tahrip olan yağmur ormanlarının yerine ağaç dikiyorlar. Finansmanı da sitenin gelirlerinden karşılanıyor. İkinci bir proje ise Kosta Rika'da koruma amaçlı arazi satın almakla ilgili. Böylece satın aldıkları arazilerdeki ağaçların kesilmesini önlemeyi başarıyor, ağaçsız olan bölümlere de yeni fidan dikimi yapıyorlar. Şu ana kadar satın alıp koruma altına aldıkları alan 55 hektar. Açıkçası, toplum içinde sevişmenin, seks filmlerinin kötü olduğunu düşünenler için bu rakamlar kafa karıştıracak cinsten.

* HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ