kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İsrail'in nihai hedefi ne?"

Giriş Saati : 12.01.2009 10:48
Güncelleme : 12.01.2009 22:03
Yeni Haber
Başbakan Ehud Olmert'in "Hedefimize yaklaşıyoruz" açıklaması ve saldırıların Gazze'nin varoşlarına odaklanmasıyla ilgili haberler tüm dünya gazetelerinde yoğun bir şekilde aktarılıyor.

Guardian'da Kudüs'ten gönderilen bir haberde, "İsrail yeni adımına hazırlanırken, nihai hedefi hala belirsiz" deniliyor.

Haberde, "İsrail, önce, Gazze saldırısının amacının Hamas'ın roket fırlatmasına bir son vermek olduğunu söylüyordu, ama roketler her gün fırlatılmayı sürdürüyor. Sonra niyetinin Hamas'a karşı caydırıcı bir güç olmak olduğunu söyledi, ama İsrail'e atılan her roket Hamas için bir zafer. İsrail basınında, dün, Gazze'deki operasyonlardan sorumlu komutanın 'kırk yılda bir gelecek bir şansı tepmemeleri' çağrısı yaptığı belirtildi. Gazze'nin İslamcı hükümetini devirmek" ifadelerine yer veriliyor.

GÜN GÜN GAZZE KATLİAMI...

Guardian'ın haberinde, böylesi bir girişimin Gazze'de hapsolma riskini taşıyacağı şeklindeki görüşlere de yer veriliyor. Financial Times ise Mısır'ın Hamas'ı ikna çabasını aktarıyor. Haberde, "Mısırlı yetkililer, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki operasyonunu bitirmesi için yapılan pazarlıklar kapsamında, sınırdan Gazze'ye silah kaçakçılığının son bulması için, Hamas'ı içinde Türk askerlerinin de olması muhtemel bir sınır gücüne ikna etmeye çalışıyor. Bunun karşılığında Hamas'ın da İsrail saldırısının durduğunu ve Mısır tarafında savaşın İslamcı grubu Gazze'nin yönetiminden uzaklaştırmayacağı şeklinde bir anlayış oluştuğunu göreceği belirtiliyor" ifadelerine yer veriliyor.

GAZZE'DEN SICAK FOTOĞRAFLAR!...

SALDIRININ İLK GÜNLERİ- GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Times gazetesi ise Hamas'ın İsrail karşısındaki zafer stratejisini sayfalarına taşıyor. Tüneller, tuzaklar ve şehitler. Hamas'ın birçok kesimin beklediğinden çok daha hazırlıklı olduğu şeklindeki açıklamalarına da yer veriliyor. İsrail'in Gazze operasyonu 15 günü geride bırakır ve ölü sayısı 900'e dayanırken, ne diyeceği merakla beklenen ABD'nin yeni başkanı Barack Obama, dün Orta Doğu'da atacağı adımlarla ilgili ilk ipuçlarını verdi. Obama'nın Amerikan ABC televizyonuna verdiği mülakatta yer veren Financial Times, "ABD'nin yeni başkanı Barack Obama, iş başına gelir gelmez Orta Doğu'da barışa odaklanacağı ve İran'a saygılı muamele göstereceği vaadinde bulundu. Tahran'a karşı yeni bir yaklaşım benimseyeceğini söyleyen Obama, 'İran önümüzdeki başlıca sorunlardan biri olacak. Sadece Hamas ve Hizbullah aracılığıyla terörü desteklemekle kalmıyor, nükleer silah da geliştiriyorlar - ki bu Orta Doğu'da bir nükleer silah yarışı başlatabilir' dedi" şeklinde yazıyor.

Gazete, Obama'nın görevi devralmasının ardından ilk 100 gün içinde Guantanamo Üssü'nü kapatamayabileceği uyarısı yaptığına da işaret etti

Obama'nın "Bu çok zor olacak" dediği ancak Guantanamo'nun kesinlikle kapatılacağına vurgu yaptığı aktarıldı.