kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail'i protesto eden Almanlardan Merkel'e tepki

CHA
Giriş Saati : 12.01.2009 09:55
Güncelleme : 12.01.2009 22:03
Yeni Haber
Gazze'de kanlı saldırılarını sürdüren İsrail'e dünyanın her yerinden tepki yağıyor. Almanya'nın Köln kentinde önceki gün gerçekleştirilen İsrail'i protesto mitingine Müslümanların yanı sıra Almanlar da katılarak tam destek verdi.

Almanlar, İsrail'in orantısız güç kullanıp, bebek, kadın ayırmadan her gün onlarca insanı öldüğünü, buna sessiz kalınamayacağını hatırlatarak, savaşın tek suçlusu olarak Hamas'ı gösteren Başbakan Angela Merkel'e ve Gazze'de olanları tam olarak yansıtmayan batı medyasına tepki gösterdiler.

Önceki gün Köln'de gerçekleştirilen miting, Köln'ün sembolü sayılan Dom katedralinin önündeki meydanda yapıldı. İsrail'i protesto mitingine 180 değişik milletten insanı barındıran Köln ve çevresinden çok değişik uyruklu binlerce insan katıldı.

İsrail'in öldürdüğü bebekleri temsilen kanlı bebeklerin ve katliamın fotoğraflarının taşındığı gösteride Almanca, Arapça, İngilizce ve Türkçe olarak "Susmak çözüm değildir. Yumruklar yukarı, tanklar Gazze'den dışarı. Sağır mısınız? Geri çekilen medya Gazze'nin durumunu hiç anmıyor.Uyan Merkel; 880 ölü, 3 bin 300 yaralı. Savaşı durdurun. Katil İsrail, yaşasın Filistin halkının özgürlük mücadelesi. Filistin'deki işgali durdurun. 4 bin 800 yıllık vatan uranyumlu silahlarla yok ediliyor. Bütün emperyalistler, Ortadoğu'dan dışarı. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin" gibi mesajlar yazılı olan pankartlar taşındı. Sık sık tekbirlerin getirildiği ve çok sayıda Filistin bayrağının taşındığı gösteride, "Terörist İsrail, çocuk katili İsrail. Neden susuyorsunuz? Savaşı durdurun" gibi sloganlar atıldı.

Cihan'a konuşan Medi Wangen isimli bir Alman, "Ben artık uyuyamıyorum. Uyursam kabüslar göryorum ve ağlayarak uyanıyorum" dedi. Savaşın suçlusu olarak Hamas'ı gösteren Başbakan Merkel'i eleştiren Wangen, "Bayan Merkel'in dünyadan haberi yok. Merkel silah endüstrisini destekliyor. Almanlar da diğerleri gibi savaşa katılmış sayılır. Kasam roketlerini duyunca delirecek gibi oluyorum. O silahları İsrail kullanıyor ama onları üretenlerin arasında büyük ihtimalle bir çok Alman silah firması da yer alıyor" diye tepkisini dile getirdi.