kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DenizBank: Desteğe devam

06.01.2009
DenizBank'tan Hakan Ateş, "Ekonomik sorunların arttığı dönemlerde, sosyal sorumluluk vazifemizin daha da arttığı inancındayız. Sanata desteğimize devam" diyor..
Genç ve dinamik bir banka DenizBank. Henüz 11 yaşında olmasına karşın, 2004'te kurulan DenizKültür sayesinde kültür alanında kurumsallaşma yoluna gitmiş. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, kurumun kültür politikalarını ve 2009'da bu alana yapacakları desteğin nasıl olacağını anlattı.

Kurumunuzun kültür sanat politikasını ya da eğilimini nasıl değerlendiriyorsunuz?
DenizKültür, kültür ve sanat dünyasına yeni projeler kazandırmak, kültür hayatının gelişimine katkıda bulunmak üstüne faaliyet gösteriyor. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak da düşünülebilir. DenizBank, TOBAV'ın açtığı Sanata Evet kampanyası doğrultusunda tiyatro sahnesine çıkan ilk Müslüman-Türk kadının isminin verildiği Afife Jale Sahnesi'ne finans desteği sağlayarak, ekonomik gelişmenin, kültürel gelişme ile güçlenebileceğini savunuyor.

Bu politika doğrultusunda 2008 yılında ne tür etkinliklere destek verdiniz?
RTÜK tarafından Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı ödülüne değer görülen, Nebil Özgentürk'ün yönettiği Türkiye'nin Hatıra Defteri belgeseline, DenizBank Tarım Şenliği'ne, Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü'ne (TAYK), Türkiye Eğitim Derneği'ne (TED) 2008'de sponsor olarak destek verdik. Ayrıca DenizBank ile İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası arasında üç yıldan bu yana süren kurumsal sponsorluk ilişkisi kapsamında düzenlenen DenizBank Konserleri 2008 sezonu boyunca da sürdü. Yine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile de 2004'ten bu yana yılbaşı ve bahar konserleri hayata geçti. Ayrıca dokuz belgesel ve dört adet müzik yapımı da DenizKültür tarafından hayata geçirildi. DenizKültür tarafından, uzman araştırmacı-yazarların kaleminden toplam 24 eser hayata geçirilerek, okurlarıyla buluştu. Türkiye'de bir ilke imza atarak Sesli Edebiyat kategorisi altında Sesli Türk Öykü Antolojisini hazırladık.

2009 yılında kültür sanat yatırımlarınızda bir kısıntıya gidilecek mi?
Kriz dönemlerinde kurumların sosyal sorumluluk bütçelerini gözden geçirmeleri ve gerektiğinde kısıntıya gitmeleri bir 'işletme' tercihidir. Ancak biz, ekonomik ya da sosyal sorunların arttığı dönemlerde sosyal sorumluluk vazifemizin daha da arttığı inancındayız. Bu bağlamda, öngörülerimiz dışında ortaya çıkabilecek olağanüstü şartlar ayrı tutulmak kaydıyla, gerek mevcut sponsorluklarımız gerekse DenizKültür Yayınları kapsamında gerçekleştirdiğimiz kültürel aktiviteler devam edecek. Yeni proje planlamaları dışında, 2008 yılında başlattığımız projeler, 2009 yılında kültür dünyamıza katılacak.
Haberin fotoğrafları