kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Cennette miyim ben yoksa?..

Allah'tan anjiyo için insanı bayıltmıyorlar. Bütün olayı izledim. Tıkalı damarı gördüm. Stendi taktıklarında nasıl genişleyip eski halini aldığını seyrettim. "Bitti" dediler sonra.. Eee.. İşin içinde kalp var. İki saat kontrol altında kalmam lazım.. Beni yoğun bakıma götürdüler. İşte işin en önemli noktası bu..
Eğer ameliyat olsaydım da, bayıltıp yapsalardı her şeyi.. Ben yoğun bakıma baygın gelip, gözlerimi orda açsaydım, etrafa bakınca "Oğlum Hıncal, sen öldün, cennete geldin.. İşte bak, bunlar huriler" derdim mutlak..
O kadar çok hastane gördüm, o kadar çok hastanede kaldım, ameliyat oldum ki, bir nevi hastane uzmanı sayılırım..
Kardeşlerime "Eğer istatistik bir ilimse eğer, hiç merak etmeyin size bir şey olmaz. Aile başına düşen bütün ameliyatları ben oldum" diyorum da gülüyorlar..
Bunca hastane gezdim, bunca güzel, hepsinden önemlisi bunca "Gülen" hemşire görmedim ben..
Florance Nightingale'in adı bu olmalı aslında.. "Gülen hastane!.."
Arabamız kapıda durdu. Güvenlik görevlisi kapıyı açtı.. "Hoş geldiniz" dedi, gülümseyerek.. Ondan sonra karşımıza kim çıktı ise.. Dünyaca ünlü cerrahtan, koridorları temizleyen kadına dek, herkes gülümsüyordu..
Bu o kadar önemli ki..
İyileşmenin yarısı moral.. Etrafında hep gülümseyen insanların olması bir hastanın moralini nasıl etkiler düşünün..
Acıdan gözlerini açamayan, kıvranan, ölen ben, az sonra etrafla şakalaşan eski Hıncal'a döndüm.. Mucizeyi hastanenin tıbbi olduğu kadar, en az onun kadar sosyal müdahalesi, o harika insancıl davranışlar sağladı..
Allah'ın izniyle hastaneden sağlığıma kavuşmuş olarak çıktığımda, sizlere burada tanıdığım o müthiş insanları teker teker tanıtacağım söz..
Şimdilik ikisi..
Omurga üzerine dünyanın sayılı uzman ve cerrahlarından Azmi Hoca ve beni emanet ettiği hemşiresi Karin..
Nasıl insanlardır bunlar anlatması güç.. Geceleri yok.. Gündüzleri yok.. Tatilleri yok.. Dakka başı başınızdalar. Olmadı telefonda..
Hayır bu para için de yapılmaz, şöhret için de.. Bu kahrı çekmek, bütün bir hayatı, başkalarının hayatına adamak için insanın idealist olması lazım.. İnsanın "İnsan" olması lazım..
Florance Nightingale'de ben insanlar arasındayım..