kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
SÖZÜN BİTTİĞİ YER BM okuluna sığınan siviller yine hedef oldu. Gazze'deki savaş İsrail yerleşim bölgelerinden bile net olarak izleniyor.

BM okulundaki sivillere ölüm yağdı

DIŞ HABERLER
07.01.2009
İsrail ordusu Gazze'de 400 Filistinlinin sığındığı BM'ye ait iki okula savaş uçakları ve tanklarla saldırdı, 30 kişi öldü. BM olayı kınarken ABD ilk kez acil ateşkes istedi..
İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonun üçünçü gününde yine masum sivilleri katletti. Hamas karşısında ilerlemekte zorlanan İsrail, yine en kolay hedef olan sivillere saldırdı. Savaş uçakları ve tanklar, dün sabah saatlerinde Birleşmiş Milletler'in daha önceden uyardığı ve vurulmasın diye koordinatlarını İsrail'e bildirdiği iki okulu içindeki 400 kadın ve çocuğa aldırmadan vurdu. İsrail'e sonsuz destek veren ABD"nin bile sabrını taşıran katliamda en az 30 kişi öldü. ABD ilk kez acil ateşkes çağrısında bulundu. BM okullarına sığınan Filistinlilere ilk saldırı dün sabah saatlerinde gerçekleşti. İsrail savaş uçakları, Gazze'de BM'ye ait Esma adlı ilkokula sığınan kadın ve çocuklara füzeyle saldırdı. Üç kişinin öldüğü bu ilk saldırıdan bir saat sonra Cebaliye mülteci kampındaki El Fuhura adlı BM okuluna da bu kez tanklar ateş açtı. Saldırıda çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 27 kişi daha hayatını kaybetti. Kaynaklar, 2 tank mermisinin okulun dışında patladığını ve şarapnel parçalarının okulun içine ve dışına saçıldığını açıkladı. Tepkiler üzerine İsrail olayı araştıracağını söyledi. Kendini, "Askerlerimize ateş açıldı. Biz de karşılık verdik. İnsanlar, okulardaki patlayıcıların infilak etmesiyle öldü" denildi. Filistinli hastane kaynakları, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kurumu'na ait (UNRWA) iki okuldaki kişilerin okula sığınanlar ve yöre sakinleri olduğunu söyledi.

OBAMA: ENDİŞELİYİM
BM, okulllara sığınan 400 Filistinliye hedef gözetmeden saldıran İsrail'i kınarken ABD ilk kez acil ateşkes istedi. 20 Ocak'ta ABD başkanlık görevini devralacak olan Brack Obam da Gazze'deki çatışmalar konusunda sessizliğini bozdu. Obama, Gazze ve İsrail'deki sivil can kayıplarıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Obama bir İsrail tankının BM okuluna açtığı ateşte 30 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra "Gazze ve İsrail'de sivil can kaybı benim için derin endişe kaynağı "dedi Dün, İsrail donanmasına bağlı savaş gemilerinden de Gazze'ye ölüm yağdı. Gemilerden açılan topçu ateş sonucu kentin iç kesimindeki Deyr El Balah semtinde 10 Filistinli öldü. Dünkü İsrail saldılarında ölen Filistinlilerin sayısı 10'u Hamas üyesi 75 olarak açıklandı. İsrail'in 27 Aralık'ta başlattığı saldarılarda ölenlerin sayısı da 639'a çıkarken yaralı sayısı ise 2 bin 700'u buldu.

İSRAİL ZORLANIYOR
Ateşkes görüşmeleri için uluslararası toplum çabalarını yoğurlaştırırken Han Yunus ve Gazze kent merkezine giren İsrail askerleri ile Hamas militanları arasında şiddetli kent çatışmaları yaşanıyor. İlerlemekte zorlanan İsrail ordusu da kayıplar veriyor. Dün 4 İsrail askerinin daha öldürülmesiyle dördüncü gününe giren kara harekâtı sırasında İsrail askerlerinin kaybı 5'e çıktı. Ordu açıklamasında, 3 askerin dün bir İsrail tankının askerlerin üzerine yanlışlıkla ateş açması sonucu öldüğü ileri sürüldü. Önceki gece de yine İsrail askerlerinin açtığı ateşte bir askerin öldüğü belirtildi. Gazze Şeridi'nde önceki akşam saatlerinde şiddetlenen çatışmalar dün sabaha kadar sürdü. Çatışmalarda İsrail'e ait bir zırhlı araç imha edildi. Hamas'ın yanında çatışmalara katılan İslami Cihad sözcüsü ve kimi görgü tanıkları, İsrail tanklarının kuşattığı Gazze kentinin doğusundaki Şucaiye'nin ardından Zeytun mahallesinde çatışmaların çıktığını açıkladı.
Haberin fotoğrafları