kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Gece Yolcuları'nın solisti Edis İlhan, Batı Yakası grubuyla aynı sahnedeydi.

Rock Ekspresi'nde 'hacker'la mücadele

ÖZGÜR ÇAKIR - SABAH
06.01.2009
Müziğe yeni gruplar katmayı amaçlayan Rock'n 'Dark Ekspresi yarışmasında kimi gruplara hacker'lar yardım etmiş. Organizasyon ise bunun önlemini çoktan almış..
Efes Dark'ın sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen Rock'n Dark Ekspres, sekiz ayrı ilde yapılacak elemelerin ilk ayağı olan Ankara için cumartesi günü yola çıkıyor. Efes Pilsen Markalar Pazarlama Müdürü Özlem Çetinkaya'nın verdiği bilgilere göre ise, yoğun ilgi gören yarışmaya dair rekabetin vardığı nokta son derece ilginç bir detayı da beraberinde getiriyor. Çetinkaya, "Yarışmaya başvuran gruplar, hackerlarla anlaşıp her saniyede bir oy attırıyorlar ama biz bunları yakalayıp engelliyoruz," diyor.

ÜÇ AŞAMALI OYLAMA BİÇİMİ
Rock'n Dark yarışmasının kuralları gereği, oy ağırlığının yüzde 60'ı jüride, yüzde 20'si internet oyunda, yüzde 20'si ise eleme konseri yapılan her mekânda yapılacak değerlendirme ile belirleniyor. Diğer yandan, geçen sene yarışmaya Çanakkale'den katılan ve birinci olan Batı Yakası grubunun albüm çalışması da bitmek üzere. Elemeler için cumartesi sabahı yola çıkacak olan ekip içinde, etkinlik tanıtımı için Sirkeci Garı'nda bir araya gelerek birer parça seslendiren Hayko Cepkin, Yüksek Sadakat, Gece Yolcuları ve yarışmanın geçen seneki birincisi Batı Yakası da bulunuyordu.

CEPKİN: MÜZİK ÖNEMLİ
Yarışmanın jüri üyelerinden Hayko Cepkin'e, yarışma enflasyonu ve müzik yarışmalarının anlamını soruyoruz. Cepkin, sorumuzu "Yarışmada kaçıncı olduğunun çok da bir önemi yok aslında. Mesela ben bir yarışmada üçüncü olmuştum. Şu anda birinci ve ikinci olan müzisyenlerin esamesi okunmuyor. Bence önemli olan ne istediğini ve nasıl müzik yapmak istediğini bilmek ve o yolda ilerlemek," diye yanıtlıyor. Rock'n Dark Ekspres, Ankara finalinden sonra sırasıyla 24 Ocak'ta Trabzon, 21 Şubat'ta Çanakkale, 27 Şubat'ta Eskişehir, 7 Mart'ta İzmir, 20 Mart'ta Antalya, 4 Nisan'da İstanbul ve 18 Nisan'da ise Adana finallerini gerçekleştirecek. Bölge finalistleri ise daha sonra açıklanacak bir tarihte İstanbul'da düzenlenecek büyük final için yarışacak.
Haberin fotoğrafları