kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Copu kenara bırakıp gönülleri kazandılar

Ercan DEMİRCİ - SABAH
07.01.2009
Van polisi, en çok olay çıkan 4 mahallede, halkla beraber bayram namazı kıldı çocuklarla kar topu oynadı, yoksullara yardım etti. Ve öfkenin yerini diyalog aldı..
Van'da, daha önce halk arasında ismi bile korku yaratan Terörle Mücadele Şube polisleri, son iki yıldır tabuları yıkacak bir çalışma yürütüyor. Ekipler, sık sık olay çıkan 4 mahallede vatandaşı kazanmak için copu ve silahı bir kenara bırakıp 'Gönül Operasyonu' düzenliyor. Terörle Mücadele Şubesi polisleri 2006'nın sonlarında kafa kafaya vererek olayların önünü alamadıkları Yeni Mahalle, Hacıbekir, Karşıyaka ve Süphan mahalleleri için çözüm arayışına girdi.

ÖNCE BAYRAMLAŞMA
Bir polis memurunun şehit edildiği, karakol baskını ve benzeri olayların yaşandığı bölgede, "Gece PKK, gündüz polis girebilir" düşüncesini yıkmak için kafa yoran polis, ilk adımı Ramazan Bayramı'nda attı. Hacıbekir mahallesindeki Fatih Camisi'nde namaza duran polisler, çıkışta cami önünde sıraya girdi ve gülümseyen gözlerle her çıkan vatandaşın bayramını kutladı, büyüklerin elini öptü. Cami önündeki kalabalıktan olumlu mesaj alan terörle mücadele ekibi, tüm riskleri göze alarak mahalle aralarına daldı ve çatışmaların merkezi konumundaki mahallede evleri tek tek dolaştı.

BİN MEKTUP GELDİ
Kapısını çaldıkları yaşlı bir vatandaş da duygularını ağlayarak, "Şimdiye kadar neredeydiniz?" sözleriyle ifade etti. Polis amcalarının pasta, çikolata ve meyve suyu ikram ettiği çocuklarsa şaşkınlıklarını "Biz gülünce siz de gülüyor muşsunuz" diyerek dile getirdi. Polis amcaları yeri geldi onlarla ip atladı, yeri geldi kar topu oynadı. Hatta 3 öğrenciye ücretsiz göz ameliyatı yapıldı. Bölge halkıyla kurulan bu sıcak diyalog, çocukların yazdığı bine yakın mektuba da yansıdı. Bir ilköğretim öğrencinin şu sözleri, yaşanan değişimin kanıtı gibiydi: "Eskiden polislere taş atardım. Çünkü onların kötü olduğunu ve insanları dövdüğünü düşünürdüm. Emniyet Müdürlüğü'nde bana öyle bir şey olmadığını söylediler. Artık taş atmıyorum."
Haberin fotoğrafları