kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail tankları Gazze'nin güneyini boşaltıyor

Giriş Saati : 07.01.2009 08:36
Güncelleme : 07.01.2009 17:06
Yeni Haber
İsrail tank ve zırhlı araçlarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus bölgesini boşalttığı bildirildi.

Filistinli görgü tanıkları, 10 kadar tankın işgal ettiği bölgeyi terk ettiğini ve güvenlik duvarının İsrail tarafına geçtiğini aktardı. İsrail ordu sözcüsü ise, haberi ne doğruladı ne yalanladı.

İsrail tankları dün sabah saatlerinde Han Yunus'a girmişti.




İSRAİL, "İNSANİ YARDIM KORİDORU" AÇMAYI PLANLIYOR

İsrail, Filistinli sivillere gönderilen yardım malzemelerinin ulaştırılması için Gazze Şeridi'nde bir "insani yardım koridoru" açmayı planlıyor. Ancak gece geç saatlerde İsrail Başbakanı Ehud Olmert tarafından yapılan bu açıklamaya rağmen, hava saldırıları sabaha kadar sürdü.

GAZZE'DEN SICAK FOTOĞRAFLAR!...

SALDIRININ İLK GÜNLERİ- GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak düzenlediği saldırılar devam ediyor. Uluslararası kamuoyunun yoğun baskılarının ardından İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Filistinli sivillere yardım malzemelerinin ulaştırılması için Gazze Şeridi'nde "insani yardım koridoru" oluşturulacağını kaydetti. Olmert'in bu sözlerinin ardından ise sabah saatlerine kadar 30 ayrı hedefin vurulduğu bildirildi. İsrail savaş uçakları, deniz ve piyade birlikleri tarafından gece gerçekleştirilen operasyona ilişkin bilgi veren İsrail ordu sözcüsü, aralarında roketatarlar, köprüler ve ambarların da bulunduğu 30 hedefin vurulduğunu kaydetti.



Öte yandan Olmert'in ofisinden yapılan açıklamada, oluşturulması planlanan koridorun, kısa bir süre için açık tutulacağı ve gönderilen yardım malzemelerinin Filistin topraklarına geçişine müsaade edileceği bildirildi.