kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail Büyükelçisi sınırdışı edildi

İHA
Giriş Saati : 07.01.2009 11:23
Güncelleme : 07.01.2009 17:06
Yeni Haber
Venezuela, Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Filistinliler'e yönelik İsrail saldırısını "soykırım" olarak nitelemesinden kısa süre sonra, İsrail Büyükelçisi'ni sınırdışı etti.

Caracas hükümeti, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırılarını protesto etmek maksadıyla İsrail'in Venezuela Büyükelçisi ile elçilik personelinin bir kısmını sınırdışı etme kararı aldıklarını belirtti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarıyla "uluslararası hukuku kaba şekilde ihlal ettiği" ve "devlet terörizmi" uyguladığı ifade edildi. Açıklamada, "Yukarıda zikredilen nedenlerden dolayı Venezuela hükümeti, İsrail Büyükelçisi ve Büyükelçilik personelinin bir kısmını sınırdışı etme kararı almıştır" denildi. Chavez, İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah'a karşı 2006 yılında başlattığı askeri harekat sırasında, İsrail ile ilişkilerini kesme tehdidinde bulunmuş, iki ülke de elçilerini geri çekmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, daha önce yaptığı açıklamada İsrail'in son saldırılarını kınamış ve ülkedeki Musevi cemaatini, İsrail hükümetine karşı tavır almaya çağırmıştı. Chavez, İsrail'in Gazze saldırısını işaret ederek, "Venezuela Musevi cemaatinin bu barbarlığa karşı çıkacağını ümit ediyorum. Bunu yapın. Bütün zulümlere şiddetle karşı çıkmıyor musunuz?" diye konuşmuştu.

Chavez dün yaptığı konuşmada da, ABD'yi Ortadoğu'da istikrarı bozmak amacıyla Yaser Arafat'ı zehirlemekle suçlamıştı. Chavez son olarak dün, Gazze'de yaşananları soykırım olarak nitelemiş ve "İsrail Cumhurbaşkanı şu an ABD Başkanı ile birlikte Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde olması gerekiyor" demişti.