kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ateist otobüsler" seferlere başladı

Giriş Saati : 07.01.2009 12:12
Güncelleme : 07.01.2009 17:06
Yeni Haber
İngiltere'de ateist slogan içerikli reklam taşıyan belediye otobüsleri seferlere başladı.

İngiltere'deki ateistler tarafından belediye otobüslerinde ateist sloganlar içeren reklam yayınlanması için Ekim ayından itibaren başlatılan kampanya sonuç verdi ve belediye otobüsleri seferlere başladı.

İngiltere, İskoçya ve Galler'de üzerinde "Belki de Tanrı yoktur. Şimdi endişelenmeyi bırakın ve hayatın tadını çıkarın" yazan 800 otobüs seferlere başlamasının yanında, Londra'daki metrolarda ve Oxford Caddesi'ndeki 2 büyük LCD panoda yine ateist slogan içeren reklamlar yayımlanmaya başladı. Ateist otobüs kampanyası, reklam fikrini ortaya atan Guardian Gazetesi yazarlarından Adriane Sherine, İngiliz Hümanistler Derneği (BHA) ve İngiltere'nin önde gelen ateistlerinden Profesör Richard Dawkins tarafından başlatıldı. Otobüslerin sefere başlaması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dawkins, reklamlarda "belki de" kelimesini kullanmasının nedenini, kendisine tanrının hayal gibi geldiği için olduğunu söyledi.

Guardian Gazetesi yazarlarından Adriane Sherine yaptığı açıklamada, kampanyalarının tüm dünyaya yayılacağını söyledi. Sherine, "Bazı dini grupların kendi reklamlarını yaptığı gibi, İspanya, İtalya ve ABD'deki bazı ateistler de kendi kampanyalarını başlattı. Bu bizim için hoş bir şey. Konuşma özgürlüğü var ve bütün inananların görüşlerine saygı duymalıyız" şeklinde konuştu.

Ateist otobüs kampanyasının web sitesi tasarımcısı Almanyalı Jon Wordh ise, "Kampanya harika ancak bu kampanya aleyhinde şantaj içerikli bazı mesajlar aldık, ama eleştirenlerden daha çok destekleyenler oldu. Berlin, Münih, Hamburg'daki Alman meslektaşlarımızla temasa geçtik ve kampanyayı orada da başlatmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Londra'da dini eğitim veren bir kuruluşta çalışan Alman vatandaşı Stephanie Frieg ise, tanrıya bütün kalbiyle inandığını ancak bu kampanya hakkında olumsuz düşünmediğini söyledi. Freig, "Farklı inanışlara ve düşüncelere alışmak zorundayız. Methodist Kilisesi bu kampanyayı hoş karşıladı" şeklinde konuştu.