kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hayat kurtaran telefon

Giriş Saati : 07.01.2009 10:50
Güncelleme : 07.01.2009 21:20
Yeni Haber
Isparta'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen çifti ölümden, kızlarının telefonu kurtardı.

İstanbul'da yaşayan, zaman zaman da Isparta'ya gelen Hüsniye ve Ali Ersoy çifti, Karaağaç Mahallesi 115. Cadde'deki evlerinde sobayı yaktıktan sonra uyudu. Çiftin İstanbul'da yaşayan kızları, defalarca telefon etmesine karşın bir cevap alamayınca Isparta'da oturan kardeşini arayarak uyardı. Bunun üzerine eve gelen Erhan Ersoy, anne ve babasını baygın halde bularak, hastaneye kaldırdı.

67 yaşındaki Ali Ersoy'un halen yoğun bakım servisinde tedavisi sürerken, sağlık durumu iyiye giden ve servise alınan 65 yaşındaki Hüsniye Ersoy, hafta sonu İstanbul'dan Isparta'ya geldiklerini ve evlerinin kaloriferli olmasına rağmen soba yaktıklarını anlattı. Oda sıcaklığının artması nedeniyle eşinin kömürün üzerine kül döktüğünü ve ardından uyuduklarını kaydeden Hüsniye Ersoy, gece su içmek için yataktan kalktığını, halsizlik ve baş ağrısı nedeniyle tekrar yattığını söyledi. Telefonun sürekli çaldığını, ancak açacak halleri olmadığını ifade eden Hüsniye Ersoy, zehirlendiklerini anlamadıklarını belirtti.

''BU BELİRTİLERE DİKKAT EDİN''

Isparta Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Özgönen, Hüsniye Ersoy'un sağlık durumunun iyi olduğunu, eşi Ali Ersoy'un ise yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğünü bildirdi. Karbonmonoksit gazından zehirlenmelerde, halsizlik, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, göğüs ağrısı, ayakta duramama, eller ve kolların hareket etmemesi gibi belirtiler görüldüğüne işaret eden Özgönen, zehirlendiğinden şüphelenilen kişinin hemen temiz havaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Kış mevsiminde karbonmonoksit gazından zehirlenmelerin artış gösterdiğini vurgulayan Özgönen, ''bu nedenle kış gelmeden gerekli tedbirleri alalım, bacaların temizliğini yaptıralım, kontrolsüz soba yakımından uzak duralım, özellikle lodoslu havalarda gece soba yakmamaya özen gösterelim'' dedi.

(AA)