kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti'de 'Hakan Şükür' korkusu

AK Parti İstanbul'da heyecan dorukta... Hafta sonu üç ayrı merkezde "temayül" yoklaması yapıldı. Başbakan Erdoğan da İstanbul'un iki patronu Kadir Topbaş ve Aziz Babuşçu ile bir araya geldi.
Henüz ortada bütüne ilişkin netleşmiş bir karar yok. Ancak ipucu olabilecek değerlendirmeler var. Örneğin İstanbul'un 39 ilçesinden 33'ünde yeniden bir kamuoyu yoklaması yapılması kararı verildi. Bunlar arasında 6 ilçenin olmaması dikkat çekiyor.
Hemen akla 6 ilçe neden yok sorusu gelebilir. Denilenlere göre Küçükçekmece, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Ümraniye ve Güngören'de kamuoyu yoklamasına gerek yok. Yani o ilçelerde mevcutlarla "yola devam" kararı verildi.
Aynı şekildi, kamuoyu yoklaması istenmesine rağmen Beyoğlu, Kartal, Kâğıthane ve Şile için de "yola devam" tespiti yapılıyor.
Bu noktada en anlamlı soru; "Bunların arasında neden Fatih yok?" olabilir.
Onun cevabı da Mustafa Demir, Nevzat Er rekabetinde saklı.
Bu sonuç garip olsa da şaşırtıcı değil.
Ama AK Parti'de şaşırtıcı başka bir tavır dikkat çekiyor. Daha önce de sözünü ettik, İstanbul'da 3 dönemi tamamlayan başkan adayları 4'ncü kez aday olabilecekler mi?
Gördüğüm kadarıyla ara bir formül bulundu.
"Bir istisna da İstanbul'a..."
Peki, kim bu istisna?
Hemen söyleyelim... Büyük olasılıkla Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge yeniden aday olacak.
Şimdi gelelim AK Parti İstanbul'da sürpriz gelebilecek isimlere... İstanbul siyasetinde etkili bir isim son günlerde sık sık konuşulmaya başladı. Bana da sürpriz gelen bu isim eski AK Parti İstanbul İl Teşkilat Başkanı Metin Külünk ... Külünk'ün Anadolu yakasında etkili bir ilçeden aday olabileceğinden söz ediliyor. Siyaseten ilginç bir karar.
Bir ilginç durum da futbolcu Hakan Şükür'le ilgili konuşuluyor. Daha önce adı Bakırköy için geçen Şükür'ün, "Kazanacağım bir ilçe istiyorum" dediğinin duyulması birçok aday adayının korkulu rüyası oldu.
Acaba Şükür hangi ilçeye göz dikti?
Şimdi herkes bu sorunun cevabını arıyor...
Bu arada Avcılar için de eski ANAP'lı Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya'ya, Mehmet Müezzinoğlu tarafından adaylık teklifi götürüldüğü konuşuluyor.