kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Zeynep Sever Belçika'da Turizm ve Sekreterlik Yüksek Okulu'nda eğitimine devam ediyor.... YouTube'da Zeynep Sever'in küçük göğüslerini büyütmek için estetik yaptırdığı iddia ediliyor. Hatta bir videoda annesi olduğu söylenen bir kadın bunu soran bir gazeteciye "Sizin de cinsel organınız çok küçük olsa büyütmez miydiniz?" diye çıkışıyor.

Türkiye'deki yarışmalar kaliteli değil

DUYGU LELOĞLU
31.12.2008
Miss Belçika seçilen Zeynep Sever, Türkiye'de yapılan güzellik yarışmalarını hiç profesyonel bulmadığını söyledi: İki yıl önce Türkiye'de bir yarışmaya katıldım ama derece almadım. Bence Türkiye'deki yarışmalarda ne güzelliğe ne de genel kültüre bakıyorlar! O yüzden bence hiç profesyonel değil!..
Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel ile aşk yaşadığı haberiyle ismi gündeme gelen Zeynep Sever; geçen hafta Belçika'nın yeni güzellik kraliçesi seçildi. Sever; 2009'da Kainat ve Dünya Güzellik Yarışması'nda Belçika'yı temsil etmeye hazırlanırken son günlerde bu ülkenin en çok konuşulan ismi haline de geldi. Belçika basını son bir haftadır Zeynep Sever'i yakından takip ediyor. Ülkenin kuzey bölümündeki Flaman basını, Türk kızını Flamanca'yı çok iyi konuşamadığı için eleştiriyor. Bazı haberlerde ise Zeynep'in 'göğüslerini estetik ameliyatla büyüttüğü' yolunda iddialar yer alıyor. Bu iddiaları kabul etmeyen ve hiçbir şekilde estetik ameliyat olmadığını belirten 19 yaşındaki güzel ilk kez konuştu; "Güzellik komitesi bu iddiaların asılsız olduğunu ortaya çıkardı" dedi.

* Ailenizden bahseder misiniz?
Annem ve babam Türkiye'de tanışmışlar. Babam Belçika'da yaşıyormuş. Annem Türkiye'den Belçika'ya gitmeyi hiç istememiş. O nedenle ben küçükken her dört ayda bir Belçika'ya geliyorduk. En sonunda Belçika'ya ben 12 yaşındayken geldik. Aslen Iğdırlı'yız. Annem babam daha sonra boşandı. Ben artık annemle yaşıyorum.

FAVORİYDİM
* Sizin Belçika güzeli olmanızı Belçika'daki Türkler nasıl karşıladı?
Ben aslında iki yıl önce Türkiye'de bir güzellik yarışmasına katılmıştım. Hatta orada ilk 10'a kaldım. Favorilerden biri olarak gösterilmeme rağmen nedense dereceye giremedim. Zaten Türkiye'deki güzellik yarışmalarını pek profesyonel bulmuyorum.

* Ne açıdan profesyonel bulmuyorsunuz? Türkiye'deki yarışmalarda torpil mi yapılıyor?
Genel kültüre de çok bakılmıyor, güzelliğe de çok bakılmıyor. Tam anlamıyla torpil de yapılmıyor. Maalesef profesyonel değil. Zaten ilk yarışmaya katıldığımda 17 yaşındaydım. Hukuki olarak da, yarışmaya katılma yaşı için biraz riskli bir yaş. Belçikalılar bana neden önce Türkiye'de güzellik yarışmasına katıldığımı soruyorlar. Bunun nedeni bütün Avrupa'da olduğu gibi Belçika'da da yabancı düşmanlığı var. O nedenle göze alamadım. Ama tam tersine maalesef Türkiye'de bir derece alamadım, Belçika'da birinci oldum.

* Flaman basını sizi Flamanca bilmemeniz nedeniyle eleştiriyor. Yabancı düşmanlığına maruz kaldınız mı?
Flamancam sıfır değil, yeterli de değil. Ama şu ana kadar aşırı bir yabancı düşmanlığına maruz kalmadım. Sadece bazı Flaman gazeteleri, 'Nasıl olur da bir Türk kızı Belçika'yı temsil eder' yorumunu yapıyorlar. Ben bu yarışmaya bütün bunları göze alarak girdim. Ama genel olarak Flaman gazeteleri benim kusursuz olduğum görüşündeler. Şu ana kadar Belçika'da gelmiş geçmiş güzellik kraliçelerinin en güzelinin benim olduğumu da söylüyorlar. Bana en güzel 'Miss' diyorlar.

* Çevrenizdeki Türklerin tepkisi ne oldu?
Ailem çok gururlu. Çevremdeki Türkler de çok sevinçli. Ama zaten ilk üçte olmayı bekliyordum. Çünkü basında favori gösteriliyordum. Benim güzelliğim Belçikalılar'ınkinden daha farklı.

BELÇİKALI HİSSEDİYORUM
* Kendinizi Belçikalı mı, Türk mü hissediyorsunuz?
Belçikalı hissediyorum. Şu anda Belçika'yı temsil etmekten de çok gururluyum, mutluyum.

* YouTube'da ve google'da göğüslerinizi estetik ameliyatla büyüttürdüğünüz polemiği dolaşıyor. Hatta bu konuda bir gazetecinin, anneniz olduğu söylenen bir kadınla yaptığı röportajın videosu internet sitelerinde gösteriliyor. Bu söylentiler doğru mu?
Hayır doğru değil. Göğüslerim silikonlu değil. Estetik de yaptırmadım. Video bana ait değil. Ben de bu söylentileri duydum. Yarışma komitesi de araştırdı. Fakat olayın doğru olmadığını ortaya çıkarttılar. O video ve bu konudaki iddialar üç dört yıl önce Belçika güzeli seçilen bir başka genç kızla ilgiliymiş.

* Bu söylentiler kasıtlı çıkarılmış olabilir mi?
Olabilir. Sonuçta Belçika güzeli seçildim ve belki bazıları bundan hoşnut olmamış olabilirler.
Haberin fotoğrafları