kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kimsenin suçu yok ama şartlar değişti!

RÖPORTAJ: ŞENGÜL BALIKSIRTI
31.12.2008
Bergüzar Korel'le aşk yaşadığı için eşi Gizem Soysaldı'dan boşandığı öne sürülen Halit Ergenç: Bu ayrılıkta hiç kimsenin suçu yok. Ne eski eşimin suçu var, ne de bir başkasının. Sadece şartlar değişti, hayat değişti...
Halit Ergenç röportajımızın dünkü bölümünde Bergüzar Korel ile ilişkisini itiraf etmiş ve bu konudaki duygularını anlatmıştı. O kadar çok şeyi anlatması bence beklenmedik bir şeydi. Ama hayatında gelişen olayların kontrolünden çıktığını hissettiği anda, konuşmak artık 'gerekli' olmuştu... Konuştuk... Bergüzar Korel ile yeni başlayan ilişkisini konuştuğumuz gibi Gizem Soysaldı ile onları boşanmaya götüren süreci ve sonrasını da konuştuk... Ve bugün de, ardında bıraktığı hayattan enstantanelerle sizleri baş başa bırakıyoruz...

SIKINTILI BİR DÖNEMDİ
* Gizem Soysaldı ile aşkla başlayan bir evlilik yaşadınız ama çok kısa sürede bitmek zorunda kaldı. Sonuçta kimse boşanmak için evlenmiyor. Bu durum insana nasıl bir hayal kırıklığı yaşatıyor?
Biz de boşanmak için evlenmedik. Ama benim açımdan evliliğimiz süresince geçen zaman zor bir zamandı. Kayıplarımız oldu. Örneğin bugün düğün fotoğraflarına baktığımda, oradaki üç kişi şu anda hayatta değil. Biri babam, biri dayım, biri de yeğenim. Bu insanı hayatı sorgulamaya yöneltiyor. Ne yaşadığını, hayattan ne beklediğini, gelecek için ümitlerini, o an ne konumda olduğunu ve kendine ne yaptığını sorguluyorsun. Tabii sorun sadece kayıplar değil. Pek çok sorumluluklar da geliyor. Hayatım hem kalabalıklaştı, hem de güzel ve enteresan bir şekilde değişti.

* Bir suçlu aradınız mı?
Bunda hiç kimsenin suçu yok. Ne eski eşimin suçu var, ne de bir başkasının. Sadece şartlar değişti, hayat değişti. Evliliğe başlarkenki noktada değilim şu an. O umutlarım, o hayat görüşüm şu anda yok. Sonuç olarak bu birinin eksikliğinden, kötülüğünden değil, tercih değiştiğinden alınmış bir karardır. Ve çok zordu benim için. Bu kararı aldıktan sonra, eski eşimle paylaşıp, boşanma tarihine gelene kadar beş ay geçti. Bütün yaz böyle geçti. Ama herkes boşanacağımızı, duruşmanın olduğu 3 Kasım günü öğrendi. Oysa bunun muhasebesi haziran ayında yaşanmıştı. Ben de kendi içimde çok gelip, gittim. Çok sıkıntılı bir dönemdi. Doğru yapıp yapmadığımı defalarca düşündüm. Çünkü insan yanlış da yapabilir... Ama gelinen nokta birçok kişinin düşündüğü gibi üç-beş günlük bir sıkıntı veya bir başkasıyla flört gibi bir şey değildir. Bu tamamen iki kişiyi ilgilendiren bir olaydır.

* Özel hayatınızla ilgili aylarca saklamayı başardığınız bu durum bir anda değişiyor. Ve her şeyiniz konuşulmaya başlıyor. Kendinizi ifade sorunu yaşadınız mı?
Bugüne kadar her zaman özel hayatımla ilgili konuşmak istemediğimi söyledim. Ama bugün öyle bir noktaya geldik ki, birçok insan bir şey söylüyor, fikir sahibi olmadan bazen hakarete varan yorumlar yapıyor ve biz bunlara yanıt vermediğimiz için zor durumda kalıyoruz. Bazı şeylerin açıklık kazanması gerekiyor. Sözün özü şu; bitmiş olan bir ilişki ve ondan sonra gelişen hayat, kimseyi ilgilendirmez. Tamamen özeldir. Biz; yüz kızartıcı hiçbir şey yaşamıyoruz.

KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ
* Eski eşinize boşanmak için ödediğiniz para da boşanma davasının olduğu gün duyuldu...
Bunun duyulabileceğini biliyordum. Ama bunu dışarıdan duymak insanı üzüyor. Hayatta bazı şeylerin bedeli para değil. Bununla eğleniyor olmak (ki birileri bununla eğlendi) bazı insanların hassas noktaları üzerinden geçmek oluyor. Benim ne kadar para vermiş olduğum, bunun kaç taksitte ödenmiş olduğu hiç kimseyi ilgilendirmez!
Haberin fotoğrafları